• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
Bursa`da binler Adeviyye ve Suriye için toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa halkı Mısır ve Suriye için tek yürek oldu. Bursa halkı Mısır`da yaşanan katliamlar ve Suriye`de Esed zulmünün son haddi olan kimyasal madde kullanımını lanetledi. Fomara meydanında yapılan programa Araştırmacı yazar Abdurrahman Dilipak, birçok STK temsilcisi ve milletvekili katıldı.
 
İHH`nın Suriye halkı için gönderdiği 44. Yardım TIR`ının uğurlanmasının ardından başlayan program büyük bir coşkuya sahne oldu.
 
Adeviyye sembolü olan Rabia işaretinin dev bir pankartla asıldığı program, 19.30`da başladı. Programın Yardım TIR`ını uğurlama töreninde Araştırmacı Yazar Abdurrahman Dilipak bir konuşma yaptı. Dilipak konuşmasında Suriye`de yaşanan drama dikkat çekti.
 
Ardından Bursa milletvekillerinden İsmet Su, Suriye`den Türkiye`ye sığınan mültecilere Ensar-Muhacir kardeşliğinin gösterildiğini söyledi.
 
Daha sonra yapılan duanın ardından Akşam namazını Fomara meydanında eda eden kalabalık program için hazırlıklara başladı.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program daha sonra yazar Abdurrahman Dilipak`ın yaptığı konuşmayla devam etti. Dilipak konuşmasında Müslümanlar arasında yaşanan kardeş kavgasına dikkat çekerek, "kimileri sırtında cehennemine odun taşırken kimileri de cenneti için tuğla taşıyor olacak. Ben inanıyorum ki siz şu anda gösterdiğiniz bu duyarlılıkla cennetinize sırtınız da tuğla taşıyorsunuz" şeklinde konuştu.
 
Daha sonra Murat Ayar orta doğuda meydana gelen gelişmeleri anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından yatsı namazları kılındı. Ardından İHH Ortadoğu Bölge Sorumlusu Hasan Aynacı konuştu.
 
Grup yürüyüşün ezgiler seslendirdiği program, saat 23.30 sıralarında son buldu. (Zeki Aras - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir