• DOLAR 32.514
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2490.088
  • ...
Kaçırılan Pilotların Yerleri Tespit Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BEYRUT- Geçen hafta Lübnan`ın başkenti Beyrut`ta kaçırılan iki Türkiyeli pilotun yerlerinin tespit edildiği iddia edildi.

Kaçırılan kaptan pilotun Lübnan`ın doğusundaki Balbek şehrinin "Eş-Şeraveneh" kasabasında bir yerde tutulduğu, yardımcı pilotun ise ülkenin güneyindeki "Zavter" ilinde bulunduğu öne sürüldü.

Bu arada her iki pilotun kurtarılması için çalışmaların dikkatli ve titiz bir şekilde yürütüldüğü dile getirildi.

Bülent Arınç`ın açıklaması

Bu arada Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç da iki  pilotun durumuna ilişkin, "Ümit ediyorum ki onlar da, bugünü bilmem ama en yakında zamanda kendilerine kavuşacağız. Güvenli bir şekilde arkadaşlarımıza ulaştık, nerede oldukları da az çok biliniyor. Hayatta olduklarını, huzur ve rahat içinde olduklarını biliyoruz" dedi.

Öte yandan Lübnan Temyiz Mahkemesi Başsavcısı Kulud Kerim yaptığı açıklamada, pilotların kaçırılmasıyla ilgili ellerinde 3 zanlı olduğunu ve sorgulamalarının devam ettiğini, daha önce de kaçırılma olayıyla ilgili 5 kişiyi sorguladıklarını belirtmişti.

Lübnan`da İstanbul-Beyrut seferini yapan THY uçağının personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı bir grup, plot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca`yı kaçırmış, diğer mürettebatı serbest bırakmıştı.

Eylemin sorumluluğunu üstlenen "İmam Rıza`nın Ziyaretçileri" adlı grup adına yapılan açıklamada, Türk pilotların, Suriye`de rehin tutulan 9 Lübnanlı karşılığında serbest bırakılacakları belirtilmişti.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir