• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Çocuklarınızı imam hatip okullarına gönderin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İmam Hatip-Der Başkanı Molla Osman Teyfur ve Merkez Anadolu İHL Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Nurettin Teymur, geçen sene imam hatiplerde yaşanan sıkıntının Batman'da yeni açılan 4 yeni imam hatip ortaokuluyla bir nebze de olsa giderileceğini belirtti. Yetkililer, ailelere, çocuklarını bir an önce imam hatip ortaokullarına kaydetmeleri çağrısında bulundu.

 

Bu yıl öğretime başlayacak olan 4 yeni imam hatip ortaokulları sayesinde mevcut imam hatip liselerinde yaşanan yığılmanın ve derslik sıkıntısının bir nebze olsun giderileceğine dikkat çeken İmam Hatip-Der Başkanı Molla Osman Teyfur, ailelerin çocuklarını yeni açılan imam hatip ortaokullarına göndermelerini istedi.

 

İmam hatip okullarına çok fazla teveccühün olmasına rağmen geçen sene yeteri kadar imam hatip okullarının olmamasının büyük sıkıntıların yaşanmasına vesile olduğunu hatırlatan Teyfur, "Geçen sene ön kayıt yapıldığı halde imam hatip okullarının yetersizliği yüzünden birçok öğrenci alınmadı. Bu sıkıntının tekrar yaşanacağını düşündüğümüzden ve bunun giderilmesi için Batman'daki STK'larla bir araya geldik. Sorunu yetkililere ilettik ve yetkililerde sesimizi duydu. Şuanda Batman'da 4 yeni imam hatip ortaokulu açıldı" dedi.

 

Batman'da imam hatip okullarına çok fazla teveccüh var
Açılan 4 yeni imam hatip ortaokullarının sevindirici bir durum olduğunu ama yeterli olmayacağını savunan Teyfur, "Daha önce yaşadığımız sıkıntı bu sene açılan okullarla bir nebze de olsa giderildi. Bu çok önemlidir. Çünkü Batman'da imam hatip okullarına çok fazla bir teveccüh vardır. Bu teveccühün önü bir nebze de olsa açıldı. İnşallah, kayıt zamanında halkımız da çok ilgi gösterecektir. Ön kayıtlar başladı ve artık aileler, çocuklarını gönül rahatlığıyla imam hatip ortaokullarına kayıt edebilecektir. Allah, çocukları bizlere bir imtihan olarak verdi. Bizler, çocuklarımızın inancından ve dini hayatından mesulüz. Dünyalık için çocuklarımız için nasıl endişe taşıyorsak daha fazlasını çocuklarımızın ahreti için yapmalıyız.

 

Çocukların iyiliği için imam hatip okullarını tercih edin
Dindar bir nesli ve dindar bir gençliği yetiştirebilmek için dinini bilen ve yaşayan fertlere ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Teyfur, dindar bir nesil yetiştirmede imam hatip okullarının çok önemli olduğunun altını çizdi. Ailelere, çocuklarını imam hatip okullarına göndermeleri çağrısında bulunan Teyfur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ebedi kurtuluşa vesile olması temennisiyle çocuklarımızı imam hatip okullarına kaydetmeye çalışalım. İnşallah bu çocuklarımız için hem dünyevi ve hem de uhrevi açıdan çok hayırlı olacaktır. Özellikle halkımızdan bu kayıt döneminde buna önem vermelerini ve birinci derecede imam hatip okullarını tercih etmelerini tavsiye ediyoruz."

 

Son olarak Teyfur, Batman'a en az bir tane bağımsız kız imam hatip lisesinin de açılması gerektiğini söyledi.

 

Acilen kız imam hatip lisesine ihtiyaç vardır
Merkez Anadolu İHL Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Nurettin Teymur ise, imam hatip ortaokullarının açılması için emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, "Batman'da mevcut imam hatip liselerine ek olarak yeni 4 imam hatip ortaokulu açıldı. Bu yeni açılan imam hatip ortaokulları yeterli olmasa da yaraya merhem olmuştur. Yeni açılan imam hatip ortaokullarında kayıtlar başlamıştır. Batman halkından ricamız, çocuklarını imam hatip okullarına göndersinler. Bunun faydasını muhakkak görecekler" dedi.

 

Acilen bir tane imam hatip lisesi kız öğrenci yurduna ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Teymur, yetkililerden bu konu üzerinde durmalarını istedi.

 

Batman merkezde bulunan 3 imam hatip lisesinin dışında yeni açılan 4 yeni imam hatip ortaokulunun bulunduğu yerler ve hizmet vereceği binalar ise şu şekilde: Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu, Batman Lisesi'nin bahçesinde bulunan müstakil binada; Mehmet Şimşek İmam Hatip Ortaokulu, Özel İdare binasının karşısındaki yeni okul binasında; Çay Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Öğretmenler Ortaokulu'nun bir bölümünde, Seyitler Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu, Sabri Ülker Ortaokulu'nun bir bölümünde hizmet verecek. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir