• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ölen Asker Yakınlarını Yıkan Karar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Askeri Yargıtay, Elazığ`da 2 yıl önce uyuyan nöbetçiyi cezalandırmak için eline pimi çekilmiş bomba veren ve askerin bombayı elinden düşürmesiyle 4 erin ölümüne neden olan Teğmen Mehmet Tümer`in 9 yıl 2 aylık hapis cezasını onadı. Karakoçan`daki Koçyiğitler Piyade Taburu`nda görevli Teğmen Tümer toplam 6 yıl 14 gün hapis yatacak.

Karardan memnun olmayan ve teğmenin suçu taksirle değil, kasıtla işlediğini savunan asker yakınları davayı AİHM`ye taşımaya hazırlanıyor. Cezayı az buldukları için Askeri Yargıtay`a başvurduklarını belirten Avukat Özgür Murat Büyük, “Askeri Yargıtay`ın mahkemenin kararını bozacağını düşünüyorduk. Beklentimiz boşa çıktı. Verilen karara saygılı olmak durumundayız” açıklaması yaptı.

Hayatını kaybeden Onbaşı İbrahim Öztürk`ün babası Hacı Öztürk ise kararın kendileri için hayal kırıklığı olduğunu söyledi, “Bize göre çocuklarımız göz göre göre öldürüldü. Bu nedenle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne başvuracağız. Her asker için 1.5 yıl hapis yatacak” diye tepki gösterdi.

Habertürk

Bu haberler de ilginizi çekebilir