• DOLAR 32.49
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2480.269
  • ...
Tarsus Bilim ve Sanat Merkezi yeni döneme hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Tarsus'ta Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezine alınacak olan üstün yetenekli öğrenciler, belirlenen bir kurul tarafından tesit edildikten sonra okula alınacağı belirtildi.

Üstün zekâlı çocukların zeka testi ve okul öncesi ilköğretim ve ortaokul çağındaki çocuklar ile lise çağındaki üstün yetenekli çocuk ve öğrencilerin tespiti ile buraya öğrenci alınacak. Çocukların ve öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla öğrenci seçimi yapılacak.

Öğrenci seçimi için bir komisyon oluşturulacak, komisyon RAM ve Milli Eğitim bünseyinde oluşturulacak olup Bilim Sanat kurulunda kurulan yürütme kurulu tarafından öğrencilerin tespiti yapılacak.

Tanımlama komisyonu ile işbirliği yapılarak öğrencilerin zihinsel ve nicesel değerlendirmeleri yapılarak üstün zekâlı öğrenciler tesit edilip bu merkezde ayrıca eğitime tabi tutulacaklar.

2013-2014 Eğitim ve Öğretim döneminde 5. Sınıftan 12. Sınıfa kadar üstün yetenekli öğrenciler bu merkeze alınacak olup öğrenciler okulları dışında bu merkeze de gelip eğitim alacaklar. (A. Hâkim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir