• DOLAR 32.596
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2504.473
  • ...
`Refah Sınır Kapısı Mısır`a Zarar Vermemiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Şeridi`ndeki Filistin Hükümeti, Mısır yönetimine Rafah Sınır Kapısı`nın Filistinlilere yeniden açılması yönündeki çağrısını yineleyerek, işgal güçlerinin kontrolündeki Beyt Hanun "Erez" Kapısı`nın Rafah Sınır Kapısı`na alternatif olamayacağını açıkladı.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye`nin siyasi danışmanı Yusuf Rezka, bugün (22 Ağustos Perşembe) Quds Press Haber Ajansı`na verdiği demeçte, Rafah Sınır Kapısı`nın dört gündür tamamen kapalı olduğunu, hastaların, öğrencilerin ve Gazze Şeridi dışında çalışanların çıkış yapmak için beklediklerini söyledi.

Rezka, Gazze Şeridi`nden dışarı çıkmak zorunda olan fakat çıkamayan ve yine Gazze Şeridi`ne dönmek zorunda olan ve dönemeyen insanların durumuna anlayışla bakmak gerektiğini ifade etti.

Rafah Sınır Kapısı`nın hiçbir gün Mısır`a zarar vermediğine dikkat çeken Rezka, Mursi`nin görevden alınmasından sonraki günlerde kapıdan sadece 150 kişinin çıkışına izin verildiğini ve Pazartesi gününden itibaren de kapının tamamen kapatıldığını belirtti.

Rezka, Filistin Hükümeti`nin Beyt Hanun "Erez" Kapısı`nın Rafah Sınır Kapısı`na alternatif olarak sunulmasına karşı çıktığını bildirerek, işgal güçlerinin kontrolündeki Beyt Hanun "Erez" Kapısı`nın Filistinlilerin avlandığı kapana dönebileceği uyarısında bulundu.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir