• DOLAR 32.561
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2430.055
  • ...

BATMAN- Mazot fiyatının çiftçiyi mağdur ettiğini söyleyen Batman Çiftçiler Derneği Başkanı Veysi Acar, artan mazot fiyatları karşısında çiftçilerin mağdur olmaması için mazot fiyatlarında indirime gidilmesini istedi.

Artan mazot fiyatlarının çiftçileri çok mağdur durumda bıraktığını söyleyen Acar, hasattaki gelirin yarısından fazlasını mazot alarak harcadıklarını belirtti. En büyük mağduriyetlerinin mazot fiyatları olduğunu ifade eden Acar, "Alınan verim, kesinlikle çiftçilerin masrafını karşılamıyor. 7 kilo buğday, 1 litre mazot yapıyor bugün itibariyle. Aldığımız gübre var, biçer parası var ve daha birçok masrafımız var. Her şeyimiz mazotla oluyor. Mazot fiyatlarının yüksek olmasından dolayı çiftçiye yüzde 1 kar kalıyor" dedi.
Mağduriyetler giderilirse çiftçinin yüzü gülecek

Mazot fiyatlarının çiftçiye uygun verilmesini yetkililerden isteyen Acar, "Yetkililerden, mazot fiyatlarının çiftçiye uygun vermesini istiyoruz. Stopajların kaldırılmasını ve bunun gibi sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz. Sene boyunca bir şeyler elde edebilmek için tüm çabayı harcıyoruz ama aldığımız ürün veriminin yarısından fazlasını da mazota harcıyoruz. Elde edilen ürünün 3'te 1'i dahi çiftçiye kalmıyor. Çiftçinin çarkı dönmezse eğer bütün işlerin çarkı dönmez. Hükümetten destek beklemiyoruz. Hükümet, arazilere ne kadar mazot ve ne kadar gübre gittiğini tespit edip, kredi kartı şeklinde bize kolaylık sağlasın, başka bir şey istemiyoruz. Bu mağduriyetler giderilirse çiftçinin yüzü gülecektir" ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)