• DOLAR 32.574
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2436.041
  • ...
İhvan darbeyi uluslararası yargıya taşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Müslüman Kardeşler darbe yönetimini uluslararası yargıya taşımak için düğmeye bastı. Üst düzey bir İhvan yetkilisi, İstanbul`dan başlatacakları hukuk mücadelesiyle darbecilerin yaptığı katliamların hesabını soracaklarını söyledi.

Star Gazetesi`nden Saadet Oruç`un haberine göre Müslüman Kardeşler yetkilileri Mısır`da yaşanan zulmü uluslararası yargıya taşımaya hazırlanıyor. Müslüman Kardeşler`den bir yetkili, başta darbeye karşı uluslar arası adalet arayışı olmak üzere bir dizi girişim için bir trafik başlattıklarına dikkat çekti. Basına uygulanan karartmaya karşı da bir medya kampanyası başlatacaklarını aktaran yetkili, İhvan yetkililerinin birbiri ardına tutuklanması nedeniyle isminin açıklanmasını istemedi. Gerekli önlemleri alarak çalışmalarını sürdüren İhvan yöneticisine, Mısırlı general Amr`ın Fransız Le Monde gazetesine verdiği "30 İhvan yöneticisi ve 500 yardımcısını öldürmek ya da tutuklamak gerekiyor. Mısır 90 milyon, Müslüman kardeşler ise sadece 3 milyon... altı ayda çözeriz" sözlerine de "İhvan, komuta kademesi olmadan da devam eder" cevabını verdi.

ABD-İSRAİL ORTAK YAPIMI
Öte yandan İhvan yöneticisi Başbakan Erdoğan`ın dile getirdiği `darbenin ardında israil var` sözlerinin doğru olduğunu ifade etti. Kendilerinin de darbenin ilk anlarından itibaren bu yönde düşündüğünü belirten yönetici bu görüşlerini ilk andan itibaren dile getirdiklerini de hatırlattı.

`ŞEHİTLER CUMA`SINA ÇAĞRI
Bu arada cunta yönetiminin İhvan üyeleri ve yöneticilerine yönelik başlattığı sürek avı da devam ediyor. Dün iki İhvan üst düzey yöneticisinin daha tutuklandığı bildirilirken Müslüman Kardeşler ise darbeye karşı sivil direnişe devam çağrısı yaptı. İhvan`dan yapılan açıklamada bugünkü Cuma Namazı sonrası `Şehitler Cuması` sloganıyla darbecilere karşı direniş çağrısı yapıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir