• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Kur’an bülbülleri ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan `Gel Bu Yaz Kur`an’ı Gönlüne Yaz` kampanyası kapsamında Yozgat’ın Yerköy Müftülüğü tarafından Molla Hüsrev Camii’nde, Kur’an kursu öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.



Yerköy Molla Hüsrev Camii`nde düzenlenen yarışmaya İlçe Müftüsü A. İkbal Aydın, Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (YOGİSAD) Başkanı ve Çelikler Şirketler Grubu Başkanı Ayhan Çelik, cami imamları, Kur`an kursu hocaları, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Yarışmanın komisyon başkanlığını İlçe Müftüsü A. İkbal Aydın, jüri üyeliğini ise cami imamları yaptı. Yarışma, daha önce Kur`an kurslarında düzenlenen yarışmalarda birinci olan 19 Kur`an kursu öğrencisi arasında yapıldı. Kur`an-ı Kerim`i en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler, YOGİSAD ve Çelikler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik tarafından dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar ve bisikletle ödüllendirildi. Diğer yarışmacılara ise Yerköy İdmanyurdu spor beresi ve kaşkolu hediye edildi.



Yarışmada öğrenciler, en güzel Kur’an-ı Kerim`i okumak için ter dökerken, ailelerinin de onlar kadar heyecanlı oldukları görüldü. İlçede Kur’an kursu, öğrencilerin kurslara devamını sağlamak amacıyla çeşitli ödüllü yarışmalar düzenliyor. Yarışmalara iş adamları da hediyelerle katkı sağlıyor. YOGİSAD Başkanı Ayhan Çelik, yarışma sonrası yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin amacını, çocukların genç yaşta Kur`an-ı Kerim`i öğrenmesi ve tatbik etmesini sağlamak olduğunu belirtti.



Başkan Çelik, "Öncelikle bu yarışmaya katılan tüm Yerköy halkını Kur’an kursuna gelen öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Türkiye genelinde uyguladığı yaz Kur’an kursu kampanyasında biz geçen seneki yarışmayı Yerköy Ofis Camii`nde yaptık. 44 kişi kursa geldi, 40 kişi yarışmada birinci olacağım dedi. Orda başarı görünce Sayın İlçe Müftümüz İkbal Bey de bunu ilçenin tüm mahallelerinin katılımı ile yaparak herkesi teşvik edelim dedi. Güzel de oldu. Böyle bir uygulamanın yapılması gelecek nesillerimizin Kur`an`ı öğrenmeleri açısından son derece önem arz ediyor. Belki hediyelerimizin maddi değeri düşük ama manevi açıdan da çok büyük. Bu yarışmada öğrencilerimiz birinci olmak, dereceye girebilmek için ter döktü. Ben kendilerini tebrik ediyor başarılar diliyorum. İnşallah seneye daha geniş kapsamlı yarışmalarda bu öğrencilerimizin heyecanına, sevincine hep birlikte ortak oluruz. Bu vesile ile yarışmanın amacına ulaştığına inanıyorum." diye konuştu.



Yerköy Müftüsü A. İkbal Aydın da her yıl bu tür yarışmalar düzenlediklerini ifade etti. Aydın, "Her sene böyle bir etkinlik yapıyoruz. Yaz Kur’an kursları sonunda bu seneki etkinliğimizi de Molla Hüsrev camimiz içerisinde yaptık. Kur’an kurslarımız ve camilerimizde köylerde dahil buralarda okuyan çocuklarımız iştirak ettiler. Yani her kurstan bir kişi olmak üzere toplam 19 kişi iştirak etti. Ancak biz yarışmada şart koştuk. Bu sene Elif’ten başlayıp Kur’an’a geçmiş olanları yarışmaya aldık. Diğer geçen seneden öğrenmiş olanları almadık. Güzel bir yarışma oldu. Bu yarışmanın sponsoru Sayın Ayhan Çelik kardeşimize de çok teşekkür ediyoruz. Zaman zaman böyle bizi destekliyor ve müftülüğümüzün bu faaliyetini de desteklemiş oldu. Evlatlarımızı sevindirdik. Kur’an okumaya teşvik bakımından bu faaliyetler çok ehemmiyet taşıyor." ifadelerini kullandı.



Yarışmaya çocuklarıyla katılan aileler de güzel bir etkinlik olduğunu belirterek, yarışmayı düzenleyen İlçe Müftüsü İkbal Aydın ve iş adamı Ayhan Çelik’e teşekkür etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir