• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
Doktorlardan enerji içecekleri için önemli uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Kanada Tıp Derneği üyesi doktorlar, enerji içeceklerinin aynı alkollü içkilerde olduğu gibi 18 yaşından küçüklere satılmasına yasak getirilmesini istedi.

Kanada`nın Calgary kentinde toplanan Kanada Tıp Derneği yıllık genel kurulundan konuyla ilgili yapılan yazılı çağrıda, federal ve eyalet hükümetlerinden, enerji içeceklerinin 18 yaşından küçüklere satılmasını önleyecek yasal düzenlemeler getirmeleri istendi.

Enerji içeceklerinin, genç bedenlerde diğer kafeinli içeceklerden daha fazla zarara yol açtığını belirten Kanadalı doktorlar, bu tür içeceklerin alkollü içkilerle karıştırılması, içeriğindeki taurin başta olmak üzere değişik uyarıcıların bulunmasının yeni sağlık sorunlarına ve bağımlılıklara neden olabileceğine işaret ettiler.

Sadece kafeinin bile, tek başına fazla tüketilmesinin kusma, bulantı, kalp rahatsızlıkları ve anksiyete neden olduğunu ortaya koyan birçok bilimsel araştırma olduğunu hatırlatan Kanada Tıp Derneği Genel Kurulu, tüm eyaletlerdeki üyelerinden bu konuda, Nova Scotia eyaletindeki doktorlar gibi hükümetlere baskı uygulamalarını istedi.

Gençlerin enerji içeceklerini, derslere motive olmak veya sınavlarda uyanık kalabilmek için tükettiklerini belirten Kanadalı doktorlar, bunun için daha sağlıklı yollar olduğunu ifade ederek bunların denenmesini tavsiye ettiler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir