• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...
Mısır`ın eski müftüsü ile ilgili korkunç iddia
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR - Mısır`da Devrik Lider Hüsnü Mübarek tarafından ülkeye müftü olarak atanan Ali Cuma ile ilgili korkunç bir iddia yayınlandı.
 
Rassd Haber Ajansının ulaştığı bir bilgiye göre; Orduda görev alan keskin nişancılardan birine fetva veren Eski Müftü Ali Cuma, İhvan ile savaşmanın Yahudiler ile savaşmaktan daha evla olduğunu söyledi.
 
Ali Cuma`nın verdiği fetvayı aldıktan sonra 80 kişiyi vahşice katleden keskin nişancı olayı şu şekilde anlattı: "Eski Müftü Ali Cuma benim de içinde bulunduğum askeri kışlayı ziyaret etti. İhvan`ı haricilere benzetip, onlar ile savaşmanın Yahudiler ile savaşmaktan daha evla olduğunu söyledi. Ali Cuma`dan aldığım fetvanın üzerine ben de 80 kişiyi Adeviyye`de kanas ile öldürdüm."
 
Yaptığı katliamın ardından pişmanlık duyduğunu ifade eden keskin nişancı, daha sonra Ezher hocalarından birinin yanına gidip geceleri uyuyamadığını ve kendisine yardımcı olmasını ister.
 
Ali Cuma`dan göstericileri öldürme konusunda fetva aldığını Ezher hocasına söyleyen keskin nişancıyı hayretle dinleyen Ezher Hocası, Ali Cuma`nın fetvasını doğrulamak için kendisini arar Ali Cuma ise Ezher Hocasına "O adamı yanıma getir, onun alnından öpeceğim" der.
 
Rassd Haber Ajansının ses kayıtlarına ulaştığı bu facia, Arap dünyasında ses getireceğe benziyor.
 
Mübarek`in serbest bırakıldığı şu saatlerde ise resmi bir televizyona konuşan Ali Cuma; gerçek meşrutiyetin Mübarek olduğunu asıl arkasında gidilmesi gereken kişinin Mübarek olduğunu söyledi.
 
25 Ocak 2011`de gerçekleşen devrim sürecinde Mübarek`e verdiği destek ile bilinen eski müftü şimdi ise darbeye verdiği destek ile Ezher Şeyhi Ahmet Tayyip`ten geri durmuyor. (Sait Teşne - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir