• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kuran Kursu öğrencilerine mezuniyet töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Doğru bir biçimde Kur`ân-ı Kerim kıraatinin yapılması, var olan kıraatlerin daha da iyileştirilmesi, iman, ibadet ve ahlak esasları ile Hz. Peygamber`in (sav) hayatını öğrenen öğrenciler, mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Sona eren dönemin ardından düzenlenen görkemli törenle birlikte mezun olan 43 kız öğrenci icazetlerine kavuştu.
 
Kur`ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan törenin açılış konuşmasını Kuran Kursu eğiticisi Hikmet Demir yaptı. Evlatlarını teşvik edip böylesine önemli bir eğitime yolladıklarından ötürü, kursa katılan öğrencilerin velilerine şükranlarını sunan Demir, şöyle konuştu:
 
"Bu yaşlar, çocukların cıvıl cıvıl olduğu ve sürekli oyunla meşgul olduğu yaşlardır. Ama Kur`ân-ı Kerim öğrenimine de bu yaşlarda yoğunlaşmış olmaları hiç kuşkusuz hayatlarına hayırlar katacak ve onları kötülüklerden kurtarıp düzgün birer birey olmalarına vesile olacaktır. Şu halde, bu ve bunun gibi kurslara katılan sizler, kazandığınız bu önemli başarı mübarek olsun sizlere. Bu küçük yaşınızda kutsal kitabımıza öğrenci olmanın mutluluğunu yaşadınız. Asırlar öncesinde insanlığın ufkunu aydınlatmaya başlayan ilahi hitabın ve davetin 21. yüzyılda Midyat`ta gönüllerde coşkuya dönüşmesi bizim için çok büyük bir bahtiyarlıktır. Bundan sonra Kur`an`ı hayatınızın vazgeçilmezi olarak taşımanızı ve yaşamanızı; O`nun, hayatınıza ışık ve nur, ebedi hayatınız için de kurtuluş vesilesi olmasını Cenab-ı Hak`tan niyaz ederim."
 
Demir, "Öğrencilerimizin yaz tatilinde olduğunun da bilincinde olarak öğrencilerimizi sıkmadan; piknik, gezi, iftar programları, çeşitli sosyal ve sportif programlarla eğlenerek öğrenmeleri için uygun zemin hazırlayarak, eğitim-sosyallik bütünlüğü içerisinde eğitimlerini verdik." diye konuştu.
 
Daha güzel Kur`an okuyacağım
Kursiyerlerden Merve Yavuz ise Kur`an-ı Kerim`i daha güzel, akıcı ve etkileyici okuyabilmek için kursa katıldığını söyleyerek, "Kursta harfler, harflerin mahreçleri gibi birçok bilgi öğrendim. Ayrıca kurs bana bir terapi gibi geldi. Burada eğlenerek eğitimimi aldım." dedi.
 
Kur`ân-ı Kerim`i tecvitli okumaya başlayan birçok öğrencinin, anne ve babasına da öğretmeye başladığı belirtildi. Mezuniyet etkinliği Kurs Öğretmeni Hikmet Demir tarafından başarılı öğrenciler onuruna lokantada verilen yemekle son buldu.
(M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir