• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Rekor başvuruda izdiham!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Belediyesi'nde 9 ay süre ile işe alınacak 140 kişilik kontenjana bin 500 kişi başvurunca izdiham yaşandı.

 

Geçici işe yerleştirme başvurularını 'Midyat tarihinde bir rekor' olarak niteleyen Midyat Belediyesi Personel Müdürü Şehmus Gümüş, başvuruların beklenenden fazla olması nedeniyle işe alınacakları noter huzurunda kura ile belirlemek zorunda kaldıklarını söyledi.

 

Orta Çarşı Mahallesi'nde bulunan Belediye Sosyal Tesisleri'nde, Midyat Belediye Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Mardin Şubesi arasında imzalanan protokol gereği, 9 ay süresince belediyede temizlik işçisi olarak çalışacak kişilerin belirlenmesi için başvuruda bulunan bin 500 kişi arasında Midyat Noteri Tuncer Boyacı tarafından kura çekimi yapıldı.

 

İşe alınacak kişi sayısı daha önce müracaat eden sayının çok üstünde olunca Mardin İş-Kur Müdürlüğü, Midyat Belediyesi Başkanlığı yetkilileri ve Midyat Noteri huzurunda kura çekimine gidildi. İşe başvuran kişilerin yaklaşık 5 saat süren kimlik tespitinden sonra kura çekimine geçildi. İş başvurusu yapan kişilerin kura çekimi sırasında salona sığmayınca izdiham yaşandı. Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun ilk çektiği kuranın ardından Midyat Noteri Tuncer Boyacı geride kalan kişiler için kura çekimini yaptı. Zaman zaman heyecanlı ve gergin anların yaşandığı kura çekiminde salonu hınca hınç dolduran adayların oldukça heyecanlı olduklarının gözlendiği kura çekilişi sırasında kimileri sevinirken, kimileri de heyecandan salonu terk etti. Sigortası yatırılarak asgari ücretten maaş alacak olunması talepte artış olmasına sebep olurken genç yaşlı herkesimden insanın müracaat etmesi ise gözlerden kaçmadı.

 

"Tarihte ilk kez bir işe rekor başvuru"
Kura öncesi açıklama yapan Midyat Belediye Personel Müdürü Şehmus Gümüş, "İş bulma ve çalışabilme umuduyla salonumuzu dolduran tüm vatandaşlarımızı canı gönülden selamlıyorum" diyerek, kura çekimine katılan tüm adaylara şans diledi. Temizlik işçilerinin 9 aylık süre ile çalışacaklarını belirten Gümüş, "Kura çekimine yoğun katılım oldu. Normalde bu kadar yüksek bir başvuruyu beklemiyorduk. Biz de şaşırdık. Midyat tarihinde ilk kez bir iş başvurusuna bu kadar büyük bir başvuru yapılıyor. Bu bir rekordur. Noter huzurunda kura ile belirleyeceğimiz hizmetliler belediyemizde görevlendirilecek. Bunlar Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında asgari ücretle ve sigortalı olarak çalıştırılacak. Bu programla birlikte ilçemizdeki temizlik sorununa kısmen çözüm bulunup aynı zamanda da işsiz gençlerimize de istihdam sağlanmış olacak" diye konuştu. (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir