• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
"İstanbul Boğazı Srebrenitsalı annelere şifa oldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Srebrenitsalı 8 annenin bugünkü durağında Kapalıçarşı, Mısırçarşısı, İstanbul Boğazı, Nişantaşı ve Taksim vardı.
Kapalıçarşı ve Mısırçarşısı'nda alışveriş yapan anneler geleneksel el sanatları eşyaları ile lokum ve kahve satan dükkânlara büyük ilgi gösterdi.

 

İstanbul Büyülü bir şehir

İstanbul'u bugüne kadar dedelerinden ve babalarından duydukları hikâyelerle tanıdıklarını dile getiren Srebrenitsa ve Zepa anneleri İstanbul'un büyülü bir şehir olduğunu ifade ettiler.

 

Eminönü'nden boğaz turuna çıkan ve İstanbul boğazını ilk kez gören annelerden Ramiza Gurdiç boğazdaki atmosferin büyüleyici olduğunu ifade ederek, burada adeta şifa bulduğunu söyledi.

 

Kalp hastası olduğuna ve hergün düzenli olarak ilaç kullandığına dikkati çeken Gurdiç, "İstanbul o kadar güzel bir şehir ki, kalp hastası olmama rağmen buraya geldiğim günden beri hiç ilaç alma gereği duymadım" dedi.

 

Osmanlı'dan kalan mirası görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen annelerden Sabaheta Fejzic ise Gurdiç gibi rahatsızlığına değinerek burasının kendisinde adeta bir terapi etkisi yarattığını söyledi.

 

Anneler Topkapı'da Ömer Çelik'le buluşacaklar

Nişantaşı ve Taksim'i de gezen Bosnalı annelerin yarınki durağında ise Topkapı Sarayı var.

 

Srebrenitsalı anneler Osmanlı'nın en çok merak ettikleri miraslarından olduğunu söyledikleri Topkapı Sarayı'nda Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile bir araya gelecekler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir