• DOLAR 32.598
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2497.777
  • ...
Cunta`nın `Cuma` Endişesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Mısır`da Mübarek`in beraat etmesi ülke kamuoyunu birden değiştirdi. Yargı kararına farklı tepkiler var. 6 Nisan Hareketi yarın 25 Ocak Tahrir Devrimi`nin başladığı Yüksek Mahkeme`nin önünde protesto gösterisi yapacağını açıkladı.

Öte yandan başbakanlık Mübarek`in ev hapsinde tutulmasını emretti. Temerrud Hareketi de Mübarek`in serbest bırakılmasından duyduğu endişeyi dile getirdi. Temerrud tarafından yapılan açıklamada; "Mübarek`in serbest bırakılmasına karşıyız. Bunun sebebi Mursi`dir. Mübarek`i halk nezdinde mahkum etmek için çaba sarfedeceğiz" şeklinde açıklama yaptı. Temerrud Hareketi`nin bu tutumunun hedef şaşırtmak olabileceği de konuluşuyor.

Mısır geçici yönetimi de Mübarek`in serbest kalması konusunda endişeli. Endişenin iki nedeni olduğu şeklinde yorumlar yapılıyor.

Birincisi Mübarek`in salıverilmesine halk ile 6 Nisan ve Kifaye gibi bazı değişim hareketlerinin karşı çıkması ve gösteriler düzenlemesi. İkincisi ise, Mübarek`in nüfuzunu kullanarak geçici hükümeti zayıflatması veya cuntayı ikiye bölmesi endişesi. Mübarek`in cunta yönetimine alternatif olabileceğinden de bahsediliyor.

Mursi zamanında Saffet el Şerif ve Fethi Surur gibi Mübarek`e en yakın adamları zaten serbest kalmıştı.

CUNTADAN CUMA GÖSTERİSİ YASAĞINA KOMİK GEREKÇE

Bu arada Mısır yönetimi, Adeviye Meydanı ve Fetih Camii`nde cuma gösterilerine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Mısır Vakıflar Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada restorasyon çalışmaları nedeniyle söz konusu iki camide cuma gösterisi yapılmasına izin verilmeyeceği belirtildi.

Mısır`da İhvan destekçileri yaklaşık 48 gündür Rabiatul Adeviye meydanında oturma eylemi yapıyordu. İhvan eylemi, ordunun geçen hafta gerçekleştirdiği kanlı katliamla sona erdirilmişti. Fetih Camii ise önceki cuma günü içindeki yüzlerce İhvan yanlısıyla birlikte saatlerce kuşatılmıştı.

İslam Osmanoğlu / Dünya Bülteni / Kahire

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir