• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Mısır ve Suriye'deki katliamlara ilişkin suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin'de Anadolu Gençlik Derneği, Memur-Sen, Akdeniz Derneği ve İlim Yayma Cemiyeti'nin de aralarında bulunduğu toplam 44 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mersin Gönüllü Kuruluşlar Platformu Suriye ve Mısır'da yaşanan katliamlar, katliamı yaptıranlar ve şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi de suç duyurusu girişimine destek verdi.

 

Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen Mersin Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyesi STK yöneticileri Rabia işareti ile selam verdikten sonra basın açıklamasına geçildi. Basın açıklamasını platform dönem sözcüsü Adem Şimşek okudu.

 

Şimşek açıklamasında, "Son dönemlerde İslam Coğrafyasında yaşanan olaylar hepimizi son derece üzmektedir. Bizler bu olaylar karşısında görevimizi yapmak ve dilsiz şeytan pozisyonuna düşmemek için eylemlerimiz ile mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ortaya koymak istiyoruz." dedi.

 

Yaşanan olayların vahametinin sadece üzüntü ve kınama yapma seviyesini çoktan aşmış olduğunun altını çizen Şimşek, "Küresel güçler İslam Coğrafyasının kana bulanmasının zeminini hazırlamışlardır. Mısır'da, Suriye'de, Doğu Türkistan'da, Afganistan'da, Arakanda ve diğer mazlum ülkelerde akıtılan kanlar hep Müslüman kanıdır. Bu zalim güçler zulümlerinde o kadar profesyonelleşmişlerdir ki kendi çıkarları için artık Müslüman'ı Müslüman'a kırdırtmaktadırlar. Gerek Mısır'da gerekse de Suriye'de yaşanan katliamlar küresel güçler ve onların işbirlikçileri insanlık suçu işlemektedirler." diye belirtti.

 

Şimşek son olarak, "Zalimler bilmeliler ki; bizim şehitlerimiz için içinden ırmaklar akan Cennetler hazırlanmıştır. Zalimler için yaşasın Cehennem. İnanıyoruz ki onlar istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır." ifadesini kullandı.

 

Okunan basın açıklamasının ardından, Mısır Genelkurmay Başkanı Abdulfettah Said Hüseyin Halil el Sisi, Mısır Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Mısır Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed El-Baradai, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Benyamin Bibi Netanyahu, İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni, ABD Kahire Büyükelçisi Anne W. Patterson ve diğer şüpheliler.

 

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Hafız el-Esed ve diğer şüpheliler hakkında, "Kasten öldürme, Kasten yaralama, İşkence, eziyet veya köleleştirme, kişi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla hamile bırakma, zorla fuhşa sevk etme suçlarını işleyen şüphelilerin Türkiye sınırlarına girmeleri halinde tutuklanmaları için yakalama emrinin çıkartılması ve Türkiye sınırları dışındayken de şüphelilerin yakalanması ve iadesine dair hukuk normlarından yararlanılarak tutuklanmasının temini, yaşanabilecek olası yeni katliamların önüne geçmek adına gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılması için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir