• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
Kur'an'ı kalbine yazanlar hayırda yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi, kent geneli İmam-Hatip Liseleri, Kur'an Kursları Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile organizeli "Kur'an'ı kalbine yazanlar hayırda yarışıyorlar" adıyla bir yarışma düzenledi.

 

Van Merkez, Bahçesaray, Başkale, Edremit, Erciş, Gevaş, Gürpınar, Muradiye ve Özalp ilçeleri olmak üzere 14 okulda yapılan yarışmaya 4 binin üzerinde kişi katıldı.

 

Sabah'ın erken saatlerinde aileleriyle birlikte okula gelen çocuklara, itikat, ibadet, ahlak, Kur'an'ı Kerim, Peygamberler tarihi ve Siyer-i Nebi gibi konularda 100 soru yöneltildi.

 

3 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sınavda çocuklar, 120 dakika boyunca ter döktü.

 

Sınav sonuçlarının 9 Eylül 2013 tarihinde www.agd.org.tr internet sitesinde veya AGD Van şubesinden, il ve ilçe müftülüklerinden öğrenilebileceği belirtildi. Sınavda çıkan soruların cevaplarını merak edenlerin ise www.agd.org.tr adresinden ulaşabileceği ifade edildi.
Sınavda, ilk 50'ye girenlere bisiklet, 50 ve 100'e girenlere de sürpriz hediyeler verilecek. Yarışmanın ödülleri 7 Eylül 2013 tarihinde yapılacak olan AGD Van Şubesi Yaz etkinlikleri final programında takdim edilecek. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir