• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
Kaçağı önlemek için elektrik sayaçları değişecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZURUM - Elektrik dağıtımı geçen hafta özelleştirilen Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır, Bayburt ve Erzincan'da kayıp kaçağı önlemek için ARAS EDAŞ, tüm sayaçları değiştirilecek.

 

MÜSİAD Şube Başkanı Dr. Hüseyin Pekmez'in ziyareti sırasında kaçak elektriğe değinen ARAS EDAŞ Genel Müdürü Abdulkadir Köker, kaçak elektrik kullanımını önlemek için mücadele başlatacaklarını söyledi. Genel Müdür Abdulkadir Köker, "Bölgemizdeki kaçak ve kayıp elektriği asgariye indirebilmek için bütün sayaçları değiştireceğiz. Bunun için gerekli olan ihaleyi yaptık. İlk etapta 250 bin elektrik sayacı alınacak. Toplamda ise 800 bin adet elektrik sayacı değiştirilecek" dedi.

 

Kullanılan elektrik tahsilatında sıkı tedbirler alacaklarını belirten Köker, "Elektrik faturasını ödemeyenleri asla affetmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın elektrik faturalarını zamanında ödemelerini arzuluyoruz. Devlet bizden verdiği elektriğin ücretini anında tahsil ediyor. Onun için faturaların tahsilatı, kayıp ve kaçak elektrik konusunda önemli ve ciddi tedbirler almak zorundayız" diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir