• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Bölünmüş karayolu projesi Meclis'e taşındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 2008 yılında bitirilmesi taahhüt edilen fakat bitirilemeyen Mersin- Antalya arası bölünmüş karayolu projesini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yazılı olarak cevaplaması için TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.


Atıcı yazılı açıklamasında, "Mersin- Antalya arası bölünmüş karayolu projesi halen tamamlanmamıştır. Taahhüt edilen bitim yılı 2008, sonra 2010 ve en son 2012 olarak açıklanan ancak sürekli ertelenen karayolu yapımı, sadece Mersinlileri değil bu yolu kullanacak herkesi bezdirecek hal almıştır. Mersin -Antalya karayolunun şimdiki hali ticaretin ve turizmin gelişimini engeller nitelikte ve Türkiye'nin ekonomik kayıplarını giderek arttırmaktadır" dedi.


Atıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yazılı olarak cevaplaması için TBMM Başkanlığı'na şu soruları yöneltti:

"Son 10 yılda Mersin-Antalya arası bölünmüş yol projesinin hangi kesimlerinde, kaç kez ve hangi yıllarda güzergâh değişiklikleri yapılmıştır?

Mersin-Antalya arası bölünmüş yol projesi maliyeti son 10 yılda kaç kez değiştirilmiştir?

Yıllara göre projeye kaç lira ödenek ayrılmış kaç lira harcanmıştır? Ayrılan ödenekler Mersin-Antalya bölünmüş yolunun hangi kısımları için harcanmıştır?

Proje bedelinin 387 milyon liradan 1,7 milyar liraya 4 misli yükselmesine sebep olan hatalar nelerdir? Maliyetin yükselmesine sebep olan proje sorumluları ve/veya yetkililer hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

Mersin-Antalya arası bölünmüş yol projesi için Mersin İl Özel İdaresi'nden herhangi bir bütçe kullanılmış mıdır?

Mersin-Antalya arası bölünmüş yol projesi bitimi için öngörülen maliyet kaç liradır?

Mersin-Antalya arası bölünmüş yol projesi bitimi için öngörülen tarih ne zamandır?


2013 bütçesinde Mersin-Antalya arası bölünmüş yol projesi için kaç lira ödenek ayrılmıştır?" (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir