• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
İHH'nın Manisa'da yardımları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Yaptıkları çalışmalar hakkında açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Manisa Koordinatörü Halil Uysal, "İHH gönüllüleri olarak Ramazan ayında 100 aileye erzak yardımı yaptık. Irak, Suriye ve Afganistan'dan gelerek Manisa'ya yerleşen on mülteci aileye ev temin ettik. Sosyal medyadan yapılan duyuru ile bu ailelerin evlerine eşya ve erzak temini yaptık. Bu ailelerin sağlık ve tedavi ihtiyaçlarını karşıladık. Salihlili bir hayırseverden aldığımız bir kamyonet dolusu kıyafeti Manisa'da ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık" dedi.


Yurt dışında faaliyetlerde bulunuldu
İHH Vakfının Manisa Temsilcisi olarak Endonezya ve Gürcistan'a giderek bizzat yardım hizmetlerinde bulunduğunu ifade eden Uysal, "Türkiye genelindeki İHH temsilcileri olarak Endonezya'ya zekat ve erzak yardımı yaptık. Gürcistan'da da çeçen köylere insanı yardım amaçlı ziyaretlerde bulunduk. Gürcistan'da çeçen kamplarında 600 erzak kolisi dağıttık. Ayrıca çeçen çocuklara yetim maaşlarını ulaştırdık. Çeçenlerin yaşadığı Pankisi vadisinde 11 köyün katıldığı bin kişilik bir iftar yemeği düzenlendik" şeklinde konuştu.


Mısır katliamı protesto edildi
Uysal, Mısır'da yapılan askeri darbe sonucu öldürülen halk için Mana-Der, Anadolu Gençlik Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Memur-Sen Konfederasyonu, Saadet Partisi ve Ensar Vakfı ile birlikte protesto gösterileri yaptıklarını belirtti.

Uysal, "İhtiyaç sahibi ailelere maddi manevi yardım etmek isteyen ve İHH gönüllüsü olarak çalışmak isteyen tüm arkadaşları bekliyoruz" diye konuştu. (Ramazan Sındıraç -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir