• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
Şura Der de Esed katliamını lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Merkezi Diyarbakır`da bulunan Şura Der, Esed rejiminin Şam`a bağlı bölgelerde kimyasal silah kullanarak gerçekleştirdiği katliamda, 2 bine yakın insanın katledilmesini yaptığı bir basın açıklaması ile lanetledi. Açıklamanın sonunda tüm Diyarbakır halkı Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi`nin yarın Cuma Namazı sonrası Ulu Camii önünde düzenleyeceği kitlesel basın açıklamasına davet edildi.
 
Şura-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Karaman`ın dernek binasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Son dönemde Mısır`da yaşananlar sebebiyle gözden uzak kalan Suriye`de, hiçbir din, gelenek ve ahlak tanımayan zalim Esed rejimi güçlerince bu kez çok büyük bir katliam gerçekleştirildi. Gelen haberler kimyasal silahların kullanıldığı ve yüzlerce masumun katledildiğini ifade etmektedir.
 
Zalim Esed zulümde babasını geçerek ne kadar gaddar olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. İki buçuk yıldan fazla bir zaman içinde yüzbinden fazla masum insanı katlederek vahşi yüzünü tüm dünyaya götermiştir. Çocuk-kadın-yaşlı demeden toplu katliam ve kıyıma girişmiş bulunan bu katil ve zalimlerin bir an önce durdurulması gerekmektedir. Akan kanın durması için sorumluluğu ve gücü bulunanların derhal harekete geçmeleri acil bir zorunluluk arz etmektedir.
 
Bizler Şura-der olarak her zaman mazlum ve mustazaf Müslümanların yanında olmayı ilke edinerek zalime karşı her zaman dik duruşumuzu devam ettireceğimizi tüm kamuoyuna bildiririz.
 
Ayrıca Mustazaflar Cemiyetinin Cuma günü Ulu Camii önünde yapacağı kitlesel basın açıklamasına destek verip tüm halkımızı basın açıklamasına davet ediyoruz. Zalime karşı durmayı ilke edinmiş Müslümanlar olarak bu katliamları tel`in ediyor ve bu kanın durdurulması için ilgili herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz.
 
(Resûlüm!) Sakın, Allah`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları, korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor. (İBRAHİM 42.)" (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir