• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da İmam Hatip Ortaokullarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Milli Eğitim Bakanlığının geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğu 4+4+4 sistemi uyarınca uzun bir aradan sonra tekrar açılan İmam Hatip Ortaokullarına Batman'da yoğun bir ilgi yaşanıyor.

Sistemin yeni uygulanmaya başlamasından dolayı geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntıların azalması, Batman'da 4 yeni müstakil İmam Hatip Ortaokulu açılması ve bu sayede yaşanan derslik sıkıntısının da ortadan kalkması bu okullara olan ilgiyi artırdı.

Özellikle kayıt dönemi devam eden yeni İmam Hatip Ortaokullarına Batmanlılar büyük ilgi gösteriyor. Şu anda yeni açılan bu okullarda birçok derslikler dolmuş durumda. Bu talebin okulların açılmasına kadar artarak devam edeceği tahmin ediliyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği yöneticileri, bu yıl öğretime başlayacak olan Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Şimşek İmam Hatip Ortaokulu, Çay Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu, Seyitler Mahallesi İmam Hatip Ortaokulları sayesinde Merkez İmam Hatip'te yaşanan yığılmanın ve derslik sıkıntısının bir nebze olsun giderildiğine dikkat çekerek, bu ortaokulların merkezde bulunan diğer imam hatip liseleri olan, Mehmet Şimşek İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye İmam Hatip Lisesi'nin yoğunluğunu da büyük ölçüde rahatlatacağını ifade ettiler.

Okul Aile Birliği yöneticileri, özellikle Batman'da imam hatip liselerinin geçtiğimiz yıl yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için büyük gayret sarfedildiğini ve bu gayretlerde emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirterek, bundan sonraki yıllarda Batman'da yeni bitecek olan İmam Hatip Liseleri'nin de devreye girmesiyle yaşanan sıkıntıların büyük bir kısmının giderilmiş olacağının altını çizdiler.

Batman merkezde bulunan 3 imam hatip lisesinin dışında yeni açılan 4 yeni imam hatip ortaokulunun bulunduğu yerler ve hizmet vereceği binalar ise şu şekilde: Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu, Batman Lisesi'nin bahçesinde bulunan müstakil binada; Mehmet Şimşek İmam Hatip Ortaokulu, Özel İdare binasının karşısındaki yeni okul binasında; Çay Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Öğretmenler Ortaokulu'nun bir bölümünde, Seyitler Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu, Sabri Ülker Ortaokulu'nun bir bölümünde hizmet verecek. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir