• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Bitlis halkı, Mısır ve Suriye'deki katliamları kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Mısır ve Suriye'de gerçekleştirilen katliamlara karşı halkın öfkesi dinmiyor. Her gün farklı yerlerde ve meydanlarda kitlesel ve bireysel tepkiler çığ gibi büyüyor. Birçok yerde katliamlara sessiz kalmayan Müslümanlar, bireysel de olsa tepkilerini dile getiriyorlar.

 

Zalimleri ve destekçilerini lanetliyoruz
Mısır'da yapılan katliamı kınayan Bitlislilerden Hüsnü Eribol, katliamı yapanları ve destekleyenleri lanetlediklerini belirterek, "Müslümanları katledenler ve bu katliamları destekleyenler bellidir. Mısır'daki ve Suriye'deki Müslüman halkı katleden zalimleri Allah'ın lanetiyle lanetliyoruz.

 

Özellikle de bu hac mevsiminde hacca gidecek olan kardeşlerimizden de orada insi şeytanları taşlamalarını istiyoruz. Şeytanın görevini üstlenen Müslümanlara karşı olan kin, öfke ve zulmüyle Ebu cehilleri geride bırakan Suud Kralı Abdullah bin Abdülaziz'i taşlamalarını rica ediyorum" dedi.

 

İslam coğrafyasında her gün Halepçe katliamları yaşanıyor
Müslüman coğrafyasında her gün Halepçe katliamları yaşandığını ifade eden Hakan Ulaştan ve Aybek yeryüzü, "Bugüne kadar bizler Halepçe'yi duydukça içlerimiz yanıyordu ve bunu yapan zalim Saddam'ı lanetliyorduk. Ama bugün İslam coğrafyasının her karışında Halepçe katliamları yaşanıyor.

 

Küfür ehli olan İsrail ve işbirlikçileri demokrasi adı altında oynadıkları oyunlarla Müslümanların başlarına Saddamları yerleştirmiş. Yerleştirdikleri bu Saddamlar her gün Halepçe gibi katliamlar yapmak için adeta birbiriyle yarışıyorlar. Hızını alamayan bu zalimler artık topyekûn insanları katletmek için insanlık suçu işleyerek kimyasal silahlar kullanmaktadırlar. Kadın, erkek ve çocuk demeden insanlar kıyımdan geçiriliyor" diye konuştu.

 

Yapılan zulüm ve katliamlara dünya sessiz kalmış
Yapılan katliamlara dünyanın sessiz kaldığına dikkat çeken Mehmetşah Akkoyun ve Raif Demir ise, "Sözde insan haklarından ve demokrasiden dem vuranlar yapılan bu zulme sessiz kaldılar. Acaba demokrasi sadece kâfirler için mi geçerlidir.

 

Zulüm devam ettikçe direnişimiz de devam edecek
Müslümanlar söz konusu olunca bu demokrasi işlemiyor mu? Onların demokrasileri ve insan hakları yerin dibine batsın. Bu zulüm devam ettikçe bizler de direnişimize devam edeceğiz. Bizler Mısırlı ve Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tüm dünyaya göstereceğiz. Zulüm bitene dek ülkenin her yerini Rabiatul Adeviye meydanına çevireceğiz" şeklinde konuştular. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir