• DOLAR 32.501
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2478.243
  • ...
İhvan `Mısır`da direniş sürecek` dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE - Müslüman Kardeşler Teşkilatı, yayımladığı bildiri ile darbeye karşı direnişinin süreceği açıkladı.

Peygamber Efendimizin "En büyük cihat zalim yöneticiye karşı hakkı haykırmaktır" şeklindeki hadisinin hatırlatıldığı bildiride, "Hakkı haykırmakta cesur olmalıyız, mücadelemize devam etmeliyiz. Mücadeleyi bırakırsak günah işlemiş oluruz. Hedefimize ulaşıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Sıkıntıların ve musibetlerin artması bizim Allah`a olan inancımızı arttırmalı. Müminler düşman grupları görünce dediler ki: Bu Allah`ın ve Resulü`nün bize vaadidir Allah ve Resulü doğru söyledi. Böylece onların iman ve teslimiyetleri arttı" denildi.

"Hak dava sahibi, samimiyet imtihanı olarak büyük sıkıntılar çeker ama rabbinden ümidini kesmez inancını ve duruşunu değiştirmez" denilen bildiride, "Bundan dolayı biz ümidimizi kesmiyoruz, onlar ne kadar zulmetse de bizi katletse de tutuklayıp zindanlara atsa da ümidimizi kesmeyiz. Liderlerimizi tutuklasalar da bizi öldürseler de imanımızı tutuklayamaz ve davamızı öldüremezler. Zira Biz davamız için bir araya geldik şahıslar için değil…" ifadelerine yer verildi.

Liderlerini ve öncülerini sevdiklerini ve onları takdir ettiklerini ifade eden Müslüman Kardeşler, son olarak şu ifadeleri kullandı; "Onların tutuklanması veya şehit olması bizi bu davadan uzaklaştıramaz bu konuda endişemiz yoktur. Allah ile bağınızı güçlendirin birliğinizi koruyun büyük hedefe yoğunlaşın büyük hedefimiz vatanımızı bu zilletten kurtarmak ve despotçuluğa karşı vatanı özgürleştirmek, 25 Ocak devrimini tekrar canlandırmaktır. Ümidinizi kesmeyin ümit kesmek acizlerin işidir, Allah sizinle olsun Allah yardımcınız olsun. Yaşasın barışçıl kıyamımız, Mısır özgür ve huzurlu olarak yaşasın." (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir