• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
Al: “Mısır`da Hedefli Katliam Yapıldı”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Amnesty International Almanya Genel Sekreteri Selmin Çalışkan, Mısır`da güvenlik güçlerinin gösterdiği reaksiyonun çok orantısız ve gereksiz olduğunu, polis ve askerin şiddetle karşı koyan ya da şiddete başvurmayan gösterici ayrımı yapmadan ateş açtığını söyledi. Çalışkan, polis ve asker tarafından gösterilere katılmayan kişilerin de vurulduğunu bildirdi.

AI Almanya Genel Sekreteri Çalışkan, yalnızca 14 Ağustos`ta Mursi`yi desteklemek için yapılan oturma eylemini dağıtmak için güvenlik güçlerinin 600`dan fazla kişiyi katlettiğini, göstericilere verilen önceden uyarma sözünün yerine getirilmediğini kaydetti. Yaralıların tedavisi için bulundukları yerleri terketmelerine bile izin verilmediğini belirtti.

Amnesty ekibi geçen haftalarda Kahire`de birçok hastahane ve morgu ziyaret ederek bilgi aldı. Buralarda çalışanlardan alınan bilgilere göre ölenlerin çoğunun başlarından ve göğüslerinden vuruldukları tesbit edildi. Mısır asker ve polisi, hastahanelere de baskın yaptı ve bu sırada hastahane personeline de şiddet uyguladı.
Selmin Çalışkan, Mısır güvenlik güçlerinin vahşice ortaya koydukları saldırıların geniş bir şekilde ve bağımsız uzmanlar tarafından incelenmesi gerektiğini, şimdiye kadar Mısırlı yetkililerin güvenlik güçlerinin insan haklarını ihlallerini yeterince takib etmediklerini söyledi. Çalışkan, Amnesty International olarak, BM özel raportörlerinin ülkeye giderek yerinde inceleme yapmasını taleb ettiklerini kaydetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir