• DOLAR 32.588
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2498.91
  • ...
İstanbul`daki Adeviyye`den Mısır`a Selam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Genç Hareket oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle bir araya gelen yüzlerce kişi, Mısır`daki katliama dikkat çekmek için Saraçhane Parkı`nda bir araya geldi.
 
"Dünyanın vicdanını harekete geçirmek için buradayız"
Programda bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, "Dün tarihte nasıl ki bir kırlangıç, gagasıyla Hz. İbrahim`in yangına su taşımış ve tarafını belirlemişse, biz de bu asrın modern Nemrutları karşısında olduğumuzu belirtmek için Saraçhane Parkı`ndayız. Dün, Firavunların karşısında Musa`nın yanında yer aldıysak, bugün de mazlumların yanında olduğumuz için buradayız. Şehit Esma ve tüm şehitlerimiz için Saraçhane meydanındayız. Dünyanın vicdanını harekete geçirmek için buradayız" diye konuştu.
 
"Katliamlar La İlahe İllallah için bir bedeldir"
Müslümanların bir asırdan bu yana izzetlerini kaybettiklerini savunan Şam Alimleri Derneği Başkanı Şeyh Usame Rufai, şunları kaydetti:
"Müslümanların üstünde tarih boyunca zulüm vardı. Osmanlı`nın yıkılmasından sonra, zulümler giderek arttı. Zulümler uyanışa sebep oldu. Çok şükür son yıllarda bir uyanış başladı. Direniş her yerde başladı. Filistin, Libya, Mısır, Yemen, Şam, Gazze ve birçok beldede direniş devam ediyor. Ey Müslümanlar, Mısır ve Şam`dan aldığımız bu zulüm haberlerine şaşırmamak lazım. Bu, La İlahe İllallah`ın bir karşılığıdır, bunlar bir bedeldir. Sabredelim sonunda zafer Müslümanların olacak" diye ifade etti.
 
"Allah`ın zaferinden umut kesmeyeceğiz"
Suriye`nin başkenti Şam`da 2 binden fazla kişinin kimyasal silah kullanılması sonucu öldüğünü anlatan Rufai, "Kâfirler İslam`a karşı birlik oldu. Rusya, Çin ve ABD bilsin ki; Müslümanlar, Allah`tan umutlarını kesmeyerek mücadelelerine devam edecek. Allah`ın zaferinden umut kesmeyeceğiz. Hendek savaşında bütün müşrik kabilelerle ve Yahudilerle birleşerek Medine`yi kuşattılar. Amaçları İslam`ı bitirmekti. Müslümanlar bu savaşta çok sarsıldı. Ancak Allah Müslümanlara yardım etti ve düşman hiçbir şey elde etmeden gitti" dedi.
 
Şam, Filistin ve Mısır`da dökülen kanların boşuna olmadığını ifade eden Rufai, bunun karşılığını Allah`ın vereceğini belirterek, meydandakilerden mazlumlar için dua etmesini istedi. (Selman Tuğrul, Ali Fidancı - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir