• DOLAR 32.529
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2484.264
  • ...
Diyarbakır'a modern spor tesisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Mardin yolu üzerinde bulunan Fidanlık ve Sosyal Tesisi'nde 70 bin metrekare alan üzerinde modern spor tesisi inşa edilecek.

 

İnşa edilecek Yenişehir Spor Tesisi'nde, nizami ölçülerde futbol sahası ve tribünler, soyunma odaları, yürüyüş yolu ve oyun alanları bulunuyor.

 

Tesisin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, projeyi hayata geçirecek olan müteahhit firma yetkililerinden proje hakkında bilgi aldı.

 

70 bin metrekare üzerinde zemin düzenlemesi yapılan spor tesisinin kısa sürede temelini atmayı planladıklarını ve Ekim ayı içerisinde açılışını yapacaklarını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Kurbanoğlu," Diyarbakır'a hitap edecek yeni bir spor tesisi kazandırıyoruz. Mardin yolu üzerinde bulunan fidanlık ve sosyal tesisimiz içinde planladığımız 70 bin metrekare alan üzerine yapılacak bu tesis bölgeye hitap edeceği gibi, spor kulübümüz olan Yenişehir Belediye spor içinde iyi bir tesis olacak. Bu tesis içerisinde standart ölçülerde, karşılaşmaların yapılabileceği bir futbol sahası var. Yine iki adet sentetik futbol sahası, iki adet basketbol sahası, iki adet voleybol sahası, 2 adet tenis kortu, 500 kişilik tribün, yürüyüş parkurları, kafeterya, dinlenme alanları, bisiklet parkuru, 39 bin metre karelik yeşil alan ve 300 araçlık otopark bulunmaktadır. 3 milyon lira gibi bir maliyeti olacaktır. Kısa bir süre önce ihalesini yapmıştık. Şu anda zemin düzenlemesini yaparak çok kısa bir süre içerisinde temelini atmış olacağız. Ekim ayı içerisinde de açılışını yapıp halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Şimdiden Diyarbakır'a hayırlı olsun" dedi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir