• DOLAR 32.532
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2492.552
  • ...
SON DAKİKA
Mustazaflar Cemiyeti Suriye İçin Duada Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Suriye`de dün sabah saatlerinde büyük bir katliam yaşandı. Yerleşim yerlerine atılan kimyasal bombalar sonucu binin üzerinde insan hayatını kaybederken binlerce insan da yaralandı.
 
Suriye`de yaşanan bu katliamlara sessiz kalmayan Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesi, Fatih Camii`nde üye ve gönüllülerinin yanı sıra, camiden çıkan Müslümanlarla yatsı namazını müteakip bir araya gelerek, Suriye ve Mısır`da katledilenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
"Şehitlere selam direnişe devam"
Kılınan yatsı namazı sonrası toplanan yüzlerce kişi, yaşanan vahşeti kınayarak, Esad`a lanetler okudu. "Katil Esad", "Katil israil", "Katil Amerika", "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Yaşasın Ümmet Direnişimiz", "Kahrolsun Sisi", "Şehitlere Selam Direnişe Devam" sloganları atan kalabalık sık sık tekbir getirdi.
 
"Allah`ım! Bize Zülfikar`ı, Ali`yi, Hamza`yı, gönder…"
Cenaze namazını Abdülbari Çevik Hoca kıldırdı. Kılınan cenaze namazı sonrası duayı okuyan Günay İşeri Hocanın dualarına, toplanan kalabalık hep bir ağızdan Âmin dedi.
 
Yapılan duada, "Ya Rabbi! Kullarına hayat hakkı tanımayan, mescitleri yıkan, yakan zalimleri kahredecek ebabiller gönder, Nuh`un Tufanını gönder,
Allah`ım! Bize Zülfikar`ı, Ali`yi, Hamza`yı, gönder. Ya da Ya Rabbi! Her birimizi küfrün ordusunu tarumar eden ebabiller, zulüm saraylarını yıkan Hz. Nuh`un tufanı, kâfirin ensesine inen Zülfikar eyle…" denildi. (Ali Fidancı, Selman Tuğrul, Enes Durmaz - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir