• DOLAR 32.568
  • EURO 34.871
  • ALTIN 2431.435
  • ...
El Halil Halkı Abbas`a Karşı Ayaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal altındaki Batı Yaka`nın El-Halil kentindeki İbni Rüşd Kavşağı`nda dün (21 Temmuz Perşembe) öğle saatlerinde onlarca tutuklu ailesinin katıldığı büyük bir protesto yürüyüşü düzenlendi.

"İfade vermeye çağırmalara ve özgür kadınları tehdide hayır" sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüş, El-Halil kent merkezindeki Babu`z-Zaviye bölgesine kadar devam etti.

Yürüyüşe katılanlar siyasi gözaltıların ve Siyonist işgal rejimiyle koordinasyonun sürmesini protesto eden sloganlar attı. Göstericiler ayrıca, güvenlik birimlerinin Filistinli kadınları gösterilere katılmamaları yönünde tehdit etmesini ve ifade vermeye çağırmasını protesto etti.

"Korkmuyorum" kampanyası kapsamında düzenlenen yürüyüşte göstericiler ayrıca "Tehditlerinize aldırmıyoruz", "İstediğiniz gibi tehdit edin, artık sizden korkmuyoruz", "Bizim susup evde oturmamızı istiyorsunuz fakat biz sizden korkmuyoruz" ve "Haklarımız güvenlik birimlerinin malı değil, onları kendi elimizle koruyacağız" yazan pankartlar taşıdı.

Siyasi tutukluların aileleri adına yapılan konuşmada Filistin halkı protesto gösterilerine aktif bir şekilde katılmaya davet edilerek Filistinli özgür kadınların tehdit edilmeleri karşısında sessiz kalınmaması istendi.

Tutuklu aileleri, talepleri yerine getirilinceye kadar faaliyetlerini sürdüreceklerini belirterek, güvenlik birimlerine "Artık sizden kokmuyoruz ve tehditlerinize boyun eğmeyeceğiz" mesajı verdi.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir