• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
1 milyona yakın bilgisayar virüs kaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Google, kısa bir süre şirket tarafından keşfedilen kötü amaçlı yazılıma karşı koymak için arama motorunu kullanacağını açıkladı.

Google`ın blogunda açıklamada bulunan güvenlik mühendisi Damian Menscher, “veri tabanlarından birinde rutin bir bakım yaparken olağan dışı bir trafik tespit ettiklerini” duyurdu. Menscher, veri trafiğini gönderen birkaç şirketin güvenlik uzmanıyla görüştükten sonra, trafiğe neden olan bilgisayarların” kendine özgü kötü amaçlı bir yazılım akımından etkilendiği” karanına vardı.

Medyafaresi.com`a göre, Google adına açıklama yapan bir yetkili, “bir milyondan fazla bilgisayarın kötü amaçlı yazılımdan etkilendiğini tahmin ettiklerini, kötü yazılımın internet üzerindeki sahte anti-virüs yazılımlarını indiren kullanıcılar tarafından harekete geçirildiğini” belirtti.

Tespit edilen yazılım, etkilediği bilgisayarların aracı serverlar (proxy) kullanarak Google`a trafik göndermesine neden oluyor. Google, bu kullanıcılara “anti-virüs yazılımlarını güncellemeleri gerektiği yönünde” uyarı yollamayı planlıyor.

Menscher, bilgisayarının kötü amaçlı yazılım tarafından etkilenmiş kullanıcıların Google Arama sonuçları ekranı üzerinde, “bilgisayarınız virüsten etkilenmiş görünüyor” uyarısı koyacaklarını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir