• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gezi Parkında yatan adamlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Taksim'de bulunan Gezi parkı yerine yapılması planlanan topçu kışlasını protesto etmek için başlatılan gösteriler kısa bir sürede hükümet karşıtı protestolara dönüşmüş ve ülke genelinde "Gezi Protestoları" adıyla çeşitli eylemler yapılmıştı.

 

Geçtiğimiz aylarda hükümet karşıtı protestolarla adını sık sık duyduğumuz Gezi Parkı, bu günlerde geceleri evsizler için bir mekân halini alırken, gündüzleri de ağaçların gölgesinde serinlemek isteyen vatandaşların uğrak yeri haline gelmiş durumda.

 

Yer yer boş içki şişelerinin görüldüğü Gezi Parkında, evsiz insanların geceyi geçirmek için kullandığı yatak ve battaniyeleri de görmek mümkün. Öğlen saatlerinde Taksim'de dolaşan vatandaşların sıcaktan ağaçların gölgesine sığındığı bir mekân halini de alan Gezi parkının çimenliği ve bankları ise uyuyan vatandaşlarla dolmuş durumda.

 

Gezi Parkı'na çocuk oyun alanı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Gezi Parkı'nda uzun bir süre devam eden olayların verdiği zararlar telafi edilmeye çalışıyor. Onlarca ağacın dikildiği Gezi parkına binlerce de çiçek ekildi. Yapılan çalışmalarda çocukları da unutmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri çocuklar için de parkın orta bölümüne çocuk oyun alanları kurdu. (Selman Tuğrul, Ali Fidancı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir