• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Belediye Baz İstasyonu'na ruhsat vermemeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin merkez Yenişehir ilçesi sınırları içerisinde bir GMS şirketi tarafından ruhsatsız kurulduğu iddia edilen Baz İstasyonu'na tepki gösteren mahalle sakinleri, belediyeyi görece çağırdı.


Mahalleli adına bir açıklama yapan Av. İzzet Uludağ, Anayasa Mahkemesi'nin baz istasyonlarının kuruluşu "İzne tabi değildir" hükmünü kaldırdığını söyledi. Manisa 2. İdare Mahkemesi'nin "Baz istasyonları belediyelerin izni ile kurulabileceği" kararı aldığını belirten Uludağ, Yenişehir Belediyesine söz konusu baz istasyonuna yetkileri gereği ruhsat verilmemesi ve inşaatın mühürlenmesi için başvuruda bulunduğu söyledi.


Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun 08.03.2012 tarihli, 2011 /13424- 2012/ 2613 sayılı ilanında, yerleşim alanlarında kurulan baz istasyonlarının insan sağlığını olumsuz etkilediğini ve bu istasyonların şehir içinde kurulamayacağı konusunda karar verdiğini açıklayan Uludağ, "Yenişehir Belediye Başkanlığı yasanın kendisine verdiği yetkiye dayanarak Batıkent Mahallesi'nde 2664 ile 2673 sokakların kesiştiği noktada 1876 nolu parsel üzerinde, içinde insanların yaşadığı evlerle dip dibe bulunan ve ruhsata tabi olması gereken baz istasyonuna ruhsat vermemelidir. İnşaatı mühürlemelidir. Kaçak inşaat nedeni ile para cezası da kesmelidir" dedi.


Uludağ, baz istasyonlarının sağlık üzerindeki etkisi hakkında ise şunları söyledi; "Dünya sağlık örgütlerinin verilerine göre; yerleşim alanlarında kurulan baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik dalgaların, en çok çocuklar, hamileler ve yaşlılar da ektisini gösterdiğini ve bu dalgaların özellikle çocuklarda lösemi ve beyin tümörünü arttırdığına işaret edilmektedir." (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir