• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
Van'da yolcu minibüsleri otobüse dönüştürülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan, şehir içi ulaşımını sağlayan yolcu minibüslerinin büyük otobüslere çevrilmesi ile ilgili çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini ifade ederek, 8 ay içerisinde bütün minibüslerin büyük otobüslere çevrileceğini söyledi.


"Sorun inatlaşmalardan dolayı çözülemiyor"
Geçtiğimiz günlerde Edremit TOKİ ulaşımını sağlayan minibüs şoförleri ile yolcular arasında yaşanan kavgaya da değinen Alparslan, "Buradaki araçlar az olduğu için bunlar yaşanıyor. Biz bu konuda araçların yeterli olmadığını ve minibüsçü esnafımızın bununla ilgili çok zor durumda olduğunu belirtmiş ve bununla ilgili müracaatımızı yaptık. Ancak valilikle ilgili bir sıkıntı yaşandı. Vali bey gitti diye bunu söylemiyorum. Daha önceki beyanatlarım da ortadadır. Vali beyin bu sorunun büyükşehir olmadan çözülmeyeceği inadı yüzünden bunlar yaşanıyor. Şuanda hak ediş ve mahkeme kararları alınmış sadece İl Trafik Komisyonu'nun karar vermesi gerekir. Bütün aşamalar bitmiş, araçlar tamamlanmış, ama maalesef bir imza ile çözülecek sorun bir takım inatlaşmalar yüzünden çözülemiyor" diye konuştu.


Üst geçit konusunda güzel haber
Daha önce defalarca gündeme gelmesine rağmen bir türlü çözülemeyen Van Bölge Hastanesi ile yeni Adliye Binası önünde üst geçit ya da alt geçit yapılmaması ile ilgili bir soru üzerine Alparslan, bu konuları İl Trafik Komisyonu'nun gündemine taşıdığını belirterek, "Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştük. Bölge Hastanesi ile ilgili çalışma yapılacağı ancak yeni Adliye Sarayı Binası önünde mesafenin yeterli olmadığı raporunu vermişler. İpekyolu Devlet Hastanesi önünde bir üst geçit çalışması başlamış, Bölge Hastanesi içinde komisyonda karar çıktı. Şu an ihale aşamasındadır, onlar yapılacak. Maalesef Adliye Sarayı Binası ile ilgili şu an bir çalışma yok, bu noktada bir gelişme olursa onu da sizlerle paylaşırız" ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir