• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
Köylüler, sorunlarına çözüm istiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı yaklaşık 90 hanelik ve 600 nüfuslu Gönüllü (Derdile) köyünün sakinleri, köylerine bir taziye evinin kurulmasını ve kanalizasyon sorunlarının giderilmesini istiyor.

Konu ile ilgili bilgi veren köy muhtarı Hıfzullah Işık, "Yaklaşık 600'e yakın nüfusumuz var. Eskiden taziyelerimizi çadırların içinde geçirerek idare ediyorduk. Artık çadırlar taziyeleri kaldırmıyor. Bizim şuan acilen bir taziye ihtiyacımız var. Eğer ki bize yardım edilirse, biz köylüler olarak işçiliğini yaparız. Şuanda köyümüzün öncelikli olarak bir taziye evine ihtiyacı vardır. Hayırsever ve yetkilerden yardım etmesini bekliyoruz." dedi.

Bir başka sıkıntılarının kanalizasyon sorunu olduğunu belirten Işık, "Kendi imkânlarımızla yaptığımız kanalizasyonlarımız bir süreden sonra kendiliğinden tıkanıyor. Hiç olmadık zamanlarda kendiliğinden patlıyor. Kanalizasyonun patlamasıyla çok kötü kokular ve hastalıklar yayılıyor. Yetkililerden gelip bu sorunu bir an önce çözmesini istiyoruz." ifadelerinin kullandı.

Yaşanan sorunlardan dolayı zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüklerini dile getiren köylüler de, köylerindeki sıkıntıların en kısa sürede çözülmesi için yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir