• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
58.Bulvar savaş alanına döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zeytinburnu`nun bütün Mahallelerinde Bu Akşam da Olaylar Yaşandı.Geçtiğimiz Pazartesi ve Dün Gece Yaşanan Olayları Protesto Etmek İsteyen Bir Grup, BDP İlçe Binasına Yürümek İstedi. Grup, Polis Engeliyle Karşılaştı.

Görele Derneği`ne yapılan saldırı sonrası derneğin bütün camları yerle bir edildi. Yüzleri maskeli grup derneğin ardından etraftaki araçlarında camlarını kırarak ara sokaklara kaçmaya başladı.

Olayın duyulmasının ardından Zeytinburnu`nun bütün mahallerinde insanlar sopalarla sokağa indi. Çevik Kuvvet geniş önlemler aldı ve kalabalıkları dağıtmaya çalıştı. Polis Helkopteri havadan güvenlik önlemi aldı.

Görele Derneğinde inceleme yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve MHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Fethi Ahmet Alparslan provokasyona gelmeyin çağrısı yaptılar.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, vatandaşlara "Provokasyonlara gelmeyin.

Zeytinburnu`nda geçtiğimiz pazartesi terör örgütü yandaşlarının başlattığı olayların ardından yaşanan gerginlik sürüyor. Bu akşam da Veliefendi Mahallesi 74. Sokakta tepki için sokağa çıkan bir grup. Bdp ilçe binasına yürümek istedi. Polisin izin vermediği grup, ara sokaklarda eylemlerini sürdürdü.

Veliefendi Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi`nde akşam 20. 00 sıralarında terör örgütü yandaşı oldukları iddia edilen bir grup, korsan gösteri düzenleyip bazı işyeri ve araçları taşladı. Grup, polisin müdahalesiyle dağıldı. Bu sırada cadde üzerinde bulunan bazı dükkan sahipleri, işyerlerinin zarar görmemesi için kepenklerini indirerek dükkanlarını kapattı.

Bdp İLÇE BİNASINA YÜRÜMEK İSTEDİLER

Yaşanan olayların hemen ardından cadde üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, terör örgütü yandaşı grubu protesto etmek için Bdp ilçe binasına yürümek istedi. Polis biber gazı ve tazyikli su sıkarak grubu dağıttı. Kısa süre sonra tekrar toplanan kalabalık, ellerinde sopalarla ara sokaklarda terör örgütü yandaşlarını aradı. Türk bayrağı açarak sokaklarda gezen gruba, evlerinin balkon ve camlarına çıkan bazı mahalle sakinleri de destek verdi. Bazı araçların camlarının kırıldığı olayda polis, elleri sopalı grubu evlerine gitmeleri konusunda ikna etmeye çalıştı. Grupla polis arasında da zaman zaman arbede yaşandı. Grup, bir süre sonra ara sokaklarda dağıldı. Polisin Bdp ilçe binası önünde tedbir amaçlı bekleyişi sürüyor.

BELEDİYE BAŞKANINDAN "SAĞDUYU" ÇAĞRISI

Olayların yaşandığı Bdp ilçe binası önüne gelerek incelemelerde bulunan ve bilgi alan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, vatandaşlara "sağduyu" çağrısında bulundu. İlçedeki olayların sosyal paylaşım siteleri üzerinden provokasyon amaçlı maillerle organize edildiğini savunan Başkan Aydın, "Çok açık ve net söylüyorum. Zeytinburnu`nda provokasyon yapılıyor. Ben Zeytinburnu hemşerilerimin sakin olmasını arzu ediyorum. Bazı söylentiler var. `Yok şu kadar kişi öldürüldü` diye. Bunların tamamı asılsızdır. Yalandır. Hiçbir şeye itibar etmesinler. Oyuna gelinmesin. Sakin olalım. Herkes evinde kalsın. Sokağa çıkmasınlar. İnsanların sağ duyusu sayesinde kısa sürede bu problemin aşılacağına inanıyorum. Özellikle söyleyeceğim şey; Zeytinburnulu hemşerilerimiz dedikodulara itibar etmesin. Örneğin benim mail adresime de `Zeytinburnu`nun şu noktasında şu kadar adam öldürüldü` gibi mailler geliyor. Bunlar tamamen asılsızdır. Tamamen gerçek dışı. Gece saatlerinde insanlarımızın elinde olması lazım. İnsanların sağ duyusu sayesinde bunu aşacağız" dedi

Zeytinburnuhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir