• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Vali Çınar'dan gazetecilere iade-i ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BARTIN - Vali Ali Çınar, Bartın Gazeteciler Derneği ile Bartın Gazeteciler ve Yazarlar Derneğini ziyaret etti. İlk olarak Bartın Gazeteciler Derneği ziyaret eden Vali Ali Çınar'ı Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan ve dernek üyeleri karşıladı.

 

Bartın Gazeteciler Derneğinden sonra Bartın Gazeteciler ve Yazarlar Derneğini de ziyaret eden Vali Ali Çınar, burada Dernek Başkanı Levent Çınçın ve dernek üyelerince karşılandı. Ziyaretlere Vali Yardımcısı Özgür Aydın Özmen ile İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Secaattin Aykan katıldı.

 

Vali Ali Çınar ziyaretlerde yaptığı konuşmalarında, "Göreve başlayalı yaklaşık üç ay oldu. Bu üç ay içerisinde önce hoş geldin ziyaretleri oldu, sonra iade-i ziyaretlere başladık. Ziyaretlerimizi de devam ettiriyoruz. Gazeteci arkadaşlarla zaman zaman çeşitli etkinliklerde görüşüyoruz ama birde sizlerin mekânında buluşmak istedik. Öncelikle çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Yaz mevsimi nedeniyle yoğun bir sezon geçiriliyor. Hemen hemen her yerde bir hareket var. Sizlerin bu kapsamda yaptığınız görev çok önemli. Kamuoyunun en çok ihtiyaç duyduğu kamu hizmetlerinden bir tanesi de kamuoyunun doğru bilgilendirilmesidir.

 

İnsanlar bir yerde hadise olduğu zaman merak ederler, bu çerçevede kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerekiyor. Bizde bunu sizler aracılığı ile yapıyoruz. Sizde bizlerde kamu hizmeti yapıyoruz. Kamuoyunu incitmeden, sansasyon yaratmaya çalışmadan bilgilendirme yapıyorsunuz. Ben size yaptığınız çalışmalar nedeniyle teşekkür etmek istiyorum. Ortak paydamız Bartın'dır. Hangi sektörde görev yaparsak yapalım, önceliğimiz Bartın'ın menfaatleridir. Bu çerçevede aynı duyarlılıkta çalışmaya devam edeceğimizi umuyorum. Elbette gördüğünüz sorunları, eksiklikleri lisanı münasiple paylaşacaksınız.

 

Zaman zaman yapıcı eleştirilerinizi gerek köşelerinizde, gerekse haber başlıklarında kamuoyuna ve ilgililere duyuracaksınız. Bizler de bundan çeşitli dersler çıkartarak hizmetlerimizi, daha etkin ve verimli yapmaya çalışacağız. Sizlerin yapıcı eleştirileri bizlerin yol göstericisi olacaktır. Tabi bunları yaparken hakarete varan, insan onurunu zedeleyen, mesleki onuru zedeleyen üsluplardan da uzak durulması gerektiğini düşünüyorum. Bartın''a geleli üç ay oldu. Bartın'dan gayet memnunum. Bartın'da çalışmaktan, Bartın'a hizmet etmekten mutluyuz. Hem ben hem eşim Bartın'ı çok seviyoruz. Bu sevgi ile şehrimize hizmet götürmeye gayret edeceğiz. Elimizden geldiği sürece tüm enerjimizi, gayretimizi, Bartın'ımıza, Bartın halkımıza hizmet etmek için harcayacağız. Tabi, mümkün olduğunca yatırımları ve kamu hizmetlerini artıracağız. Bunun için bütçe imkanlarımızı gerek yerel, gerekse de Ankara'daki kaynaklardan, destekleri çoğaltarak büyütmeye çalışacağız. Bu bağlamda aynı istikamette hep birlikte koşarsak, Bartın'ın yarını daha iyi olacaktır.

 

Biz genç bir iliz ve potansiyelimizi daha geniş alanda geliştirebiliriz. Yapacağımız çok iş var ama yapacağımız çoğu işte rayında gidiyor. İnşallah önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde Bartın daha güzel bir çehreye kavuşacaktır. Kamu yatırımları hızla devam ediyor. Karadeniz sahil yolu projesi, belde ve köy yollarımızın yapım çalışmaları devam ediyor. Diğer yandan Kirazlıköprü ve Kozcağız barajı çalışmalarımız devam ediyor. Üniversitemizin inşaatı, yurt çalışmalarımız da sürüyor.

 

Diğer taraftan devlet hastanesi, okul ihtiyaçlarımızın giderilmesi, limanın kapasitesinin genişletilmesi, Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesi, enerji alt yapısının güçlendirilmesi gibi çalışmalarımızı hızla yürütüyoruz. İnşallah güzellikleri paylaşacağız. Vatandaşlarımızla iyi bir şekilde iletişim kurmak istiyoruz. Bu konuda da önemli bir mesafe aldık. Gerek şehirde gerekse ilçe, belde, köy ve mahalle ziyaretlerimizde vatandaşlarımızla iyi bir diyalog kurmaya çalışıyoruz. Bu konuda da şanslıyız. Vatandaşlarımızın bize kucak açması bizleri sevindiriyor. Ben kamuda çalıştığım arkadaşlarıma, 'Arkadaşlar bizim görev icabı değil, gönül icabı çalışmamız lazım. İşimize gönlümüzü vermemiz lazım. Gönlümüzü vererek çalışacak, dert edineceğiz. Dert edinerek problemleri çözmeyi çalışacağız. Bu şekilde başarılı oluruz.' diyorum" dedi.

 

Bartın Gazeteciler Derneğindeki ziyaretinin ardından Bartın Gazeteciler ve Yazarlar Derneğine yaya olarak geçen Vali Ali Çınar, uğradığı iş yerlerinde esnaf ve vatandaşlar ile yapmış olduğu sohbetlerde yoğun ilgi ve sevgi ile karşılandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir