• DOLAR 32.561
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2426.415
  • ...
Trabzon'daki heyelanın izleri siliniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TRABZON - Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yomra'da heyelanın izlerini silmek için çalışmalarını gece boyu sürdüren ekipleri koordine etti.

 

Tüm imkânlarımız ile Yomralılar'ın yanındayız

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yomra'da aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen su baskınları ve heyelanların ardından arama kurtarma ve temizleme çalışmalarını gece saat 02.00'ye kadar sürdüren ekipler ile beraber olarak çalışmaları koordine etti.

 

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'un Yomra, Arsin ve Araklı ilçelerinde dün öğle saatlerinden sonra etkili olan şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığını ama en büyük felaketin Yomra Vadisi'nde meydana geldiğini söyledi.

 

Yomra'da meydana gelen felaket sonrası Kamu kurum ve kuruluşlarının yanında AKUT, AFAD, UMKE VE Kızılay ekipleri ile birlikte çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü kaydeden Gümrükçüoğlu, "İlk andan itibaren yoğun bir şekilde belediyemizin araç ve gereçleri ile buradayız. Kaymakamlığımız nezdinde oluşturulan afet koordinasyon merkezi ile tüm köy yolları açık hale getirilecek. Burada fındık toplamadan gelen ve yolda mahsur kalan vatandaşlarını tümünün tahliyesini sağladık" ifadelerini kullandı.

 

Yomra'da meydana gelen felaket sonrası Sayvan Köyü'ne 1 paletli, 1 lastikli kepçe, Gülyurdu Köyü'ne 1 lastikli kepçe, Taşdelen Köyü'ne lastikli ekskavatör, kamyon, greyder, Yomra-Oymalıtepe-Özdil Gurup Yolu Taşdelen Köyü Gozdeğirmen mevkiinde meydana gelen heyelan çalışması için ise lastikli ekskavatör ve kepçe gönderen Trabzon Belediyesi 20 personel ile çalışmalarını yürüttü.

 

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ve Yomra Kaymakamı Fatih Akkaya ile birlikte heyelanın meydana geldiği yerlerdeki gece saat 02.00'a kadar devam eden temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Gümrükçüoğlu, tüm imkânları ile Yomralı vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

 

Başkan Gümrükçüoğlu, temizleme çalışmalarına katılan araçların Kaymakamlık nezdinde kurulan Afet Koordinasyon Merkezi'nin yapacağı çalışmalar tamamlanıncaya kadar Yomra'da kalacağını da sözlerine ekledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir