• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
SEVK ZULMÜNÜ DURDURUN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 17 Hizbullah hükümlüsünün sevklerinin, ailelerinin yaşadıkları yerlerden yüzlerce kilometre uzak illere çıkarılmasına tepki gösteren aileler “Bu sevkler, keyfi muamele ve zulümdür” dedi. Mahkum aileleri Adalet Bakanına, Cumhurbaşkanına ve Başbakana bu sevk zulmünü durdurun çağrısında bulundular.

TAMAMEN KEYFİ BİR SÜRGÜN

Sevkleri çıkan mahkûmların sorunun çözümü için cezaevi yönetimine ve Adalet Bakanlığına başvuru yapmalarına rağmen bu sevklerin durdurulmadığını belirten Av. Mirhan Özbekli, “Sevki çıkan müvekkillerimiz `eğer yer sorunundan dolayı sevkimizi çıkartıyorsanız bizi yakın illere verin` talebinde bulundu. Fakat bu talepleri kabul edilmedi. Bu cezaevinde bir blokun Hizbullah hükümlüsü ve tutuklularına tahsis edilmesi gerekiyor. Çünkü yargılanması devam edenler, hasta olanlar ve Diyarbakır, Batman, Mardin gibi yerlerde oturan hükümlü ve tutuklu yakınları var. Bu sevklerle amaçlanan, cezaevinde Hizbullah hükümlülerini ve tutuklarını uzak illere gönderip cezaevini başka bir gruba tashih etmektir. Bu tamamen keyfi bir sürgündür” diye konuştu.

BU ZULMÜ DURDURUN

Sürgün niteliğindeki sevklere tepki gösteren aileler de  “Bu bir keyfi muamele ve zulümdür. Zaten zor şartlarda çocuklarımızı ziyaret etmeye çalışıyoruduk. Haritada bile nerde olduklarını bilmediğimiz illerdeki cezaevlerine çocuklarımızın sevk edilmesi bizi bütünü ile mağdur edecektir. Kimimiz hasta, kimimiz yaşlı durumdayız. Tüm yetkililerden bu sevk zulmüne son vermelerini talep ediyoruz” çağrısında birleştiler.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir