• DOLAR 32.598
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2408.77
  • ...
Diyarbakır`da şehiriçi ulaşıma zam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkan vekili Kadri Gülmez, yaptığı açılmada, Umumi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı`ndan 100 halk otobüsü ile 376 minibüs için taşıma ücretlerinin düzenlenmesi yönünde gelen talebin belediye meclisinde ele alındığını bildirdi.

Gülmez, tam biletin 2 lira 25 kuruş, öğrenci biletinin ise 2 lira olması yönünde gelen talebin mecliste değerlendirilerek yeni fiyatların belirlendiğini ve bugün uygulamaya konulduğunu kaydetti.

Alınan karar gereği yeni ulaşım ücretleri şöyle oluştu:
Minibüslerde 1 lira 50 kuruş olan tam ücreti 2 liraya, 1 lira 25 kuruş olan öğrenci ücreti 1 lira 50 kuruşa, özel halk otobüsleri ve belediye otobüslerinde 1 lira 25 kuruş olan tam bilet 1 lira 50 kuruşa yükseldi. Özel halk otobüsleri ve belediye otobüslerinde 1 lira olan öğrenci taşıma ücreti ise değişmedi.

Baydemir`den zamlarla ilgili twit

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma yönelik eleştirilerle ilgili sosyal medyadaki şahsi hesabından açıklama yaptı.

Baydemir, Twitter`da paylaştığı mesajda, "Ücret artışına yönelik eleştirileri dikkate alarak meclisimiz yarın toplanıp alınan kararı gözden geçirecektir. Telefon ve sosyal medya üzerinden dikkatimizi çekip kararımızı bir kez daha gözden geçirmemizi sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir