• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Mısırlı Müslümanlarla Dayanışma Platformundan duaya çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`deki İslami sivil toplum kuruluşların oluşturduğu Mısırlı Müslümanlarla Dayanışma Platformu, Bingöl halkını Mısır`daki Müslümanlara destek olmak amacıyla duaya çağırdı.
 
"Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi?" (Furkan Suresi, 77), "Bir kötülük gördüğünüzde elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğzediniz." Ayet ve hadisine dikkat çekilen açıklamada,
 
"Mısır`da sömürgeci emperyalizmin desteği ve silah zoruyla yönetime el koyan darbeciler katliamlarına devam ediyorlar. Sözde Mısır ordusu tüm dünyanın gözleri önünde kendi halkına karşı bir katliama girişmiştir. Ama bunun karşısında İhvan direniyor, Ümmet direniyor. İhvan direndikçe, batı çözülüyor, batılıların işbirlikçisi, içimizdeki uzantılarının dizlerinin bağı çözülüyor. İhvan direndikçe İsrail`in dizlerinin bağı çözülüyor.
 
Bingöl Mısırlı Müslümanlarla Dayanışma Platformu olarak Mısırdaki kardeşlerimize destek olmak amacıyla tüm Bingöl halkını Mısır`daki kardeşlerimiz için duaya çağırıyoruz" denildi.
 
Hacılar caminde yapılacak olan dua programının vakitleri şöyle sıralandı:
- Çarşamba günü Yatsı namazını müteakiben Dua Programı
- Cuma Sabah Namazı ve müteakiben Dua Programı
- Cuma Günü Cuma Namazı Sonrası Dua Programı
(Nihat Kanat, M.Salih Gönül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir