• DOLAR 32.538
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2436.154
  • ...
Narlıkuyu'ya bir cami daha yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Silifke Narlıkuyu Cumhuriyet Mahallesi'ne altıncı caminin temelleri Yeni Cami Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği tarafından atıldı.

 

Törene Müftü Bekir Kaplan, Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan, Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, MHP İl Genel Meclis Üyesi Yahya Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Nuri Tok, Cumhuriyet Mahallesi Yeni Cami Yaptırma Derneği Başkanı Üzeyir Döndü ve yönetim kurulu üyeleri ile din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Silifke'ye bağlı Narlıkuyu beldesinde altıncı camiinin temelini atmak için toplandıklarını söyleyen İlçe Müftüsü Bekir Kaplan, "Allah'ü Teâlâ kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de buyuruyorlar ki, 'Camileri ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı kılan, zekâtı veren, Allah'tan başka hiç kimseden çekinmeyen, korkmayan müminler imar ederler.' Camilerimiz birliğimizdir, dirliğimizdir. Hangi düşüncede, hangi görüşe, hangi istikamete yönelmiş olursak olalım, tek bir istikamette buluştuğumuz yegâne mekânlardır. Bu caminin de bizim için hayırlara, birliğimize, dirliğimize vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan diliyorum." diye konuştu.

 

Müftü Kaplan, 1248 metrekarelik alan üzerine kurulacak yeni camide 1 erkek, 1 bayan derslik, 100 kişilik salon, yemekhane, konferans salonu, tenis masası, minder güreşi ve jimnastik salonunun da yer alacağını açıkladı. Minare yapımını üstlenen hayırsever işadamı Osman Ünlü'ye de katkılarından dolayı teşekkür eden Müftü Kaplan, yeni caminin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur'da yaptığı konuşmada, "Beldemize bağlı Cumhuriyet Mahallemizde hayırsever vatandaşımız Üzeyir Döndü tarafından arsası bağışlanan camimizin temelini bugün hep birlikte atmanın sevinci içerisindeyim. Biz de Narlıkuyu Belediyesi olarak bu camimizin hizmete açılması için her türlü yardımı yapmaya hazırız. Kumundan çimentosuna, alt yapısından çevre düzenlemesine kadar her alanda yürütülecek çalışmaya varız, hazırız. Camimiz belde halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

Konuşmaların ardından törene katılanlar hep birlikte yeni yapılacak olan caminin temelini attı.

 

Temel atma törenine katılan misafirlere bir de yemek ikramı yapıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir