• DOLAR 32.494
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2434.271
  • ...
Taciz iddiasına 40 STK'dan açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Bölge Hastanesi önünde bir araya gelen 40 STK yetkilisi, Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat'ın bir hostesi taciz ettiği yönündeki iddiaların iftira olduğunu ifade ettiler.

Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Van Şube Sekreteri Fakirullah Ergül, internet üzerinden yayın yapan yerel bir haber sitesinde Yrd. Doç. Dr. Vural Polat hakkında yapılan haberin çirkin ve maksatlı bir iftira olduğunu söyledi.


"Haber çirkin ve maksatlı bir iftiradır"
Haberin toplumun vicdanını yaralar boyuta ulaştığını ifade eden Ergül, "18.08.2013 Pazar günü itibarı ile internet üzerinden yayın yapan yerel bir haber sitesinde Van ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın Yrd. Doç. Dr. Vural Polat hakkında çirkin ve maksatlı bir iftira haberi toplumun vicdanını yaralar boyuta ulaşmıştır" dedi.


Haberin akıl ve vicdan sahibi herkesin duyduğunda servis edilmiş bir haber olarak algılayacağını aktaran Ergül, Ramazan ayında sabahın 6'sında uçak içinde yüzlerce yolcunun gözleri önünde kabin görevlisi hostese yönelik 'içeriği ve şekli tarif edilmekten kaçınılan' sözde bir davranışın gerçeklikten uzak olduğunu söyledi.


"Olay çirkin bir komplodur"
Hava alanı yetkilileri ile yapılan görüşmede tüm ısrarlara rağmen ilgili hostesin yüzleşmeyi kabul etmemesinin de olayın çirkin bir komplo olduğu kanaatini güçlendirdiğini belirten Ergül sözlerini şöyle sürdürdü.


"Bu iftira haberi yayınlayan internet sitesi ve basın kartı dahi olmayan sorunsuz muhabirin yaptığı ilk yalan haber değildir. İlgili internet sitesi ve muhabir, daha önceleri de defalarca Van ili Kamu Kurumları Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, Başkanları, bazı hastane yöneticileri ve kamu kurum kuruluşları yöneticileri hakkında basit uydurma haberler yapmış ve ilgili muhabir hakkında defalarca savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu muhabire ısmarlama haber yaptıranlar yasal ve meşru zeminde ulaşamadıkları gayri meşru amaçlarına ulaşmak için bu çirkin yola başvurmuşlardır. Bugüne kadar kendisine ve birlikte çalıştığı ekibe yönelik yapılan hiçbir iftiraya aldırış etmeden, Kamu Kaynaklarını suistimal etmek isteyenlere müsamaha göstermeyen sayın hocamızın, Van ilimiz için büyük bir kazanç olduğunun farkındayız."


"Bu çirkin iftirayı kınıyor, komployu tezgâhlayan lanetliyoruz"
Yrd. Doç. Dr. Vural Polat'ın daha Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahi anabilim dalında öğretim üyesi olarak görev yaptığına da değinen Ergül, "İlimizde yaşanan depremlerde gösterdiği büyük gayret, fedakârlıklar ve idari kabiliyeti sonucu Sağlık Bakanlığı tarafından Van İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine getirilmiştir. Bu çirkin ve maksatlı iftiraya rağmen sayın hocamız ve ekibi Van halkına hizmet etmek için görevinin başındadır. Hocamıza atılan bu çirkin iftirayı kınıyor, bu komployu tezgâhlayan ve haber yapanları lanetliyoruz" diye konuştu.
Ergül, ayrıca özel yaşamın mahremiyetini ihlal anlamına gelen bazı belgelerin, sorumsuz bir şekilde bu karalama kampanyasını yapan insanların eline rahatlıkla geçmiş olmasının da olayın tamamen bir komplo olduğu kuşkularını artırması açısından manidar olduğunu ifade etti.


İmzası bulunan STK'lar
Mazlumder Van Şubesi/ Sağlık Sen /Eğitim Bir Sen /Diyanet Sen /Bem Bir Sen/Büro Memur Sen /Toç Bir sen /Enerji Bir Sen /Birlik Haber Sen/Bayındır memur sen /Ulaştırma Memur sen /Kültür Memur sen/Genç Memur Sen /Memur Sen Kadın Kolları /Sağlık Der /Van Kardelenler Kadın Derneği/ Mina Kadın Derneği/VANSAMED (Van Sağlık Mensupları Derneği) /Akademisyenler Derneği/ Anadolu Gençlik Derneği/ İlim Yayma Cemiyeti/ Nüve-Der/ Vim-Der/ Van Hakkari Tabip Odası/ Hasta Hakları Aktiviteleri Derneği/ Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Derneği/ Doğal Kaynakları Koruma Derneği/ Her Şey İnsan İçin Derneği/ Nubihar Derneği/ Van Aktif Der/ Van Dost Kapısı Derneği/ İnsan Der/ Azadi İnsiyatifi/ Sağlık İş Sen/ İHH Van Şubesi/ Uluslar arası Doktorlar Birliği Van Temsilciliği/ Şuurlu Öğretmenler Derneği/ Güvenlik İş Sendikası Bölge Başkanlığı/ Özge-Der/ Erdem-Der… (Murat Dalgın/Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir