• DOLAR 32.603
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2503.163
  • ...
Esad Rojava`yı da bombaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rojava`nın doğusunda bulunan ve PYD`nin kontrolündeki Haseki iline bağlı yaklaşık yüz bin nüfuslu Derik ilçesi, dün sabaha karşı saat 05.30 sularında Esad`a bağlı savaş uçakları tarafından bombalandı. Rojava`nın birçok yerinde savaş ve çatışma gerginliği sürerken Qamışlı`da da gece işlenen ve artarak devam eden fail meçhul cinayetler, halkın arasında tedirginliğe ve geceleri sokağa çıkmalarına engel teşkil ediyor. 

Bombardıman büyük hasara neden oldu
Dün Derik ilçesindeki bombardımanda bir kişi hayatını kaybederken, çoğu çocuk 19 kişi de yaralandı. Bombalardan biri şehrin girişinde bulunan PYD milislerine bağlı kontrol noktasına düşerken, diğer bombalardan biri şehirlerarası otobüs terminaline, bir diğeri ise Hırıka mahallesinde bir eve isabet etti. Bombanın isabet ettiği ev yerle bir olurken, Otobüs terminaline isabet eden bomba yıkımla beraber büyük yangına sebep oldu.

Halk korku içinde şehirden kaçıyor
Bölgeden edindiğimiz bilgilere göre bombardımanda ölen kişinin Gırbal Köyü nüfusuna kayıtlı Said Amar Hac Ali olduğu belirtildi. Yaralanan 19 kişiden isimlerini öğrendiğimiz 11 kişinin ikisi kardeş, üçü çocuk. Yaralıların isimleri şöyle; Münir Xelil Sıléman, İsmail Hesen Sıléman, Lezgin Hesen Sıléman, Ömer Hesen Mırad, Ali Xelil Sofi, Mıhemed İbrahim, 8 yaşında Aya İbrahim Hemmet Haci, 8 yaşında Hevler İbrahim Hemmed Haci, 5 yaşında (iki kardeş) Mıhemed Amır Mahmud, Mızgin Mıhemed İsmail ve Yusuf Lahdo Şükri. (Hırıstiyan) Esnaf, bombardımandan sonra çarşıdaki dükkânlarını açmayarak kepenkleri kapalı tuttu. Halk korku ve tedirginlik içinde. İmkan ve fırsatı olanlar şehirden kaçıyor. Bölgeden alınan haberlere göre halkın çoğu Kuzey Kürdistan`a bir kısmı da çevre köylere sığınmış durumda.

Qamışlı`da faili meçhul cinayetler
Öte yandan Qamışlı`da son bir hafta içinde işlenen cinayet sayısı üç. Bir hafta önce Qamışlı`da sarraflık yapan Mıhelmi aşiretine mensup Sofi lakaplı bir şahıs, En Nusra`ya yardım ettiği gerekçesiyle saldırıya uğradığı ve hayatını kaybettiği bildiriliyor. İki gün önce de gece 21.30 sularında havayolu acentesi işleten bir kişi ile arabasında bulunan (kardeşi En Nusra`nın içinde yer alıyormuş) bir arkadaşı otomatik silahla taranarak hayatını kaybetti. Acente sahibinin de ara sıra En Nusra`ya yardım ettiği gerekçesiyle öldürülmüş olabileceği söyleniyor.

PYD`nin kontrolündeki bölgelerde halk korku içinde
Ülkenin genelinde yaşanan iç savaşın yanı sıra bölgedeki çatışmalar ve faili meçhul cinayetler bölge halkını oldukça tedirgin ederek evlerini terk etmeye zorlarken, kalanlar PYD`nin zulüm uygulamalarına uymak zorunda kalıyor. Rojava`da PYD`nin kontrolündeki bölgelerde yaşayan dindar halk korku içinde yaşıyor. Bölgede yaşayan halkın deyimiyle `her an bir iftiraya veya ansızın bir saldırıya kurban gidebilirsiniz.` (Mahmut Özsoy / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir