• DOLAR 32.354
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2304.141
  • ...
70 yaşında öğrendiği Kuran'ı hatmetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 70 yaşında Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen 6 çocuk ve 11 torun sahibi Diyarbakırlı Mustafa Araz, gelini aracılığıyla öğrendiği Kur'an-ı Kerim'i hatim ederek Kur'an okumayı öğrenmenin yaşının olmadığını gösterdi.

 

İlahiyat Fakültesi öğrencisi gelini tarafından kendisine ders verilen Mustafa dede, büyük bir azim göstererek öğrendiği Kuran'ı Kerim'i Ramazan ayının son gününde hatmederek teslim etti.

 

Kuran'ı Kerim'i öğrendiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Mustafa dede, "Kuran okumayı çok istiyordum ama bu yaşıma kadar hiç okuyamamıştım. Ama gelinimden ders alarak öğrenmeye çalıştım. Her gün düzenli bir şekilde ders aldığım için kısa sürede öğrenmeye başladım. Ve sonunda Allah'ın izniyle Ramazan ayının son gününde hatmederek teslim ettim ve şuan çok huzurluyum" şeklinde konuştu.

 

Kur'an okumayı öğrenmenin yaşının olmadığını söyleyen Mustafa dede, "Şimdiye kadar Kur'an okumayı öğrenemeyenler 'artık bu yaştan sonra öğrenemem' demesinler. Biraz gayret gösterdikten sonra devamının geleceğini görecekler" dedi. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir