• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
"Avrupa ve ABD Mısır'daki katliama destek oluyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


MARDİN- Ofis-Sen Sendikası Mardin İl Başkanı Veysi Yılmaz, son dönemde Ortadoğu'da adeta bir vahşetin yaşandığını belirterek, 'en kutsal hak olan yaşama hakkına gaspeden ve toplu katliamlar yapan, insanlık dışı zihniyeti kınadıklarını ve telin ettiklerini ifade etti.

 

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, Ortadoğu'da karanlık güçlerin maşası durumundaki zalim diktatörlerin, kana doymadığını belirterek, "Neredeyse her gün, Mısır ve Suriye başta olmak üzere, birçok ülkede çatışmalar, toplu katliamlar yaşanıyor. Bombalar patlıyor, genç-yaşlı, kadın-çocuk demeden, sivil ve savunmasız masum insanlar katlediliyor" dedi.

 

Ortadoğu'da tarihten beri kirli tezgâhlar çeviren Siyonistlerin, İslam Âlemi'ni birbirine düşürmek için, hiç bir fırsatı kaçırmadığına dikkat çeken Yılmaz, "Mısır'da emperyalist güçlerin desteğiyle, Askeri darbe yapan Sisi yönetimindeki cunta yönetimi, bütün dünyanın gözü önünde tarihin en kanlı katliamlarından birini gerçekleştirmekten haya etmezken, sözüm ona uygar ve demokrat Avrupa ve ABD ise, göstermelik açıklamalarla bu vahşete destek olmaktadır. Çünkü dökülen Müslüman kanıdır ve bu durum, onlar için ele geçmeyecek kadar değerli bir fırsattır. Bu fırsatı alabildiğine kullanıp, kardeşi kardeşe karşı kışkırtmadan geri durmamaktalar. Hal böyleyken, başta Mısır halkı olmak üzere, bütün İslam Âlemi yekvücut olup, bu karanlık tezgâhları bozmak için çaba sarf etmelidir. Ofis-Sen Sendikası Mardin Şubesi olarak, Mısır'da yaşanan akıl almaz vahşet ve katliamı bir kez daha kınıyor, Adaletin er geç tecelli ederek, kan emici dikta yönetiminin hesap vereceğine olan İnancımızı, Bir kez daha belirtmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

Özellikle son dönemde Suriye'de yaşananların bir ibret vesikası olduğuna dikkati çeken Ofis-Sen Mardin Şubesi Başkanı Yılmaz, "Mazlum ve savunmasız siviller, ağır silahlar, top ve uçak saldırılarına maruz kalmaktadır. Özellikle belirtmek isterim ki, yaratılmışların en şereflisi olan, eşref-i mahlukata yönelik toplu cinayetler, katliamlar, saldırılar, kamu vicdanını kanattığı gibi, bizlerin yüreğinde de tarifi olanaksız acılar bırakmaktadır" ifadelerine yer verdi.

 

Yılmaz değerlendirmesinin sonunda, "Sendikamızın ana şiarından biri olan ifade özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü, sendikal hak ve özgürlüklerin, ülkemiz coğrafyasında olduğu gibi Ortadoğu coğrafyasına da hakim olmasını, silahların susup, diyalog ortamının sağlanmasını hep dile getirdik. Bundan sonra da sendikal hak ve mücadelemizde, bu hususların altını kalın bir çizgi ile çizmeye devam edeceğiz. Gün, kavga ve ayrışma değil, diyalog ve birleşme zamanıdır. Herkesi ve her kesimi, Bir kez daha sağduyulu ve dikkatli olmaya davet ediyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir