• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Halk Suriyeli kızların dilenmesinden endişeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Güneydoğu illerine sığınan Suriyeli mültecilerden kamp dışında kalan aileler zor günler geçiriyor. Bölge kentlerinde dilenenlerin büyük bir bölümünü Suriyeliler oluşturuyor.
 
Olaylardan canlarını kurtarıp Türkiye`ye sığınanlar Güneydoğu illerinde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Savaşın kendilerine acı, gözyaşı, yokluk ve yoksulluk getirdiği Suriyeliler, ülkelerindeki yaşam şartlarının çok altında hayatta kalabilmenin mücadelesini veriyorlar.
 
Suriye`de 2011 yılı nisan ayında başlayan iç karışıklıktan dolayı, Türkiye`ye gelen Suriyeli sığınmacı sayısı 100 binlere ulaşırken, Başbakanlık AFAD tarafından 8 ilde kurulan kamplarda kalan sığınmacıların her türlü insani ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. Şu an Ceylanpınar`da TİGEM arazisinde sığınmacılar için kurulan 2. çadır kente sığınmacılar yerleştiriliyor.
 
Ama buna rağmen Şanlıurfa kent merkezinde binlerce Suriyeli görmek mümkün. Maddi durumu iyi olan Suriyeli sığınmacılar kiraladıkları evlerde kalıyorlar. Maddi durumu iyi olmayanlar ise kenar mahallelerde inşaat, çadır ve benzeri yerlerde yaşam mücadelesi veriyorlar. Ekonomik sıkıntı içerisinde yokluk ve yoksullukla yaşam mücadelesi veren bu sığınmacılar, bazen kavşaklardaki ışıklarda duran araçların arasında, bazen cami avlusunda, bazen de çarşıda esnaflardan dilenen Suriyeli kadınlar ve çocuklara rastlanıyor.
 
Diğer taraftan yalnız başlarına köşe bucak dilenen Suriyeli genç kızların art niyetli insanların tuzağına düşme ihtimalinden endişe eden halk, yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istiyor. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir