• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2408.823
  • ...
KESK'in açıklamasına sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- KESK'in Mısır ile ilgili açıklamasını sert bir şekilde eleştiren Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Çoşkun yazılı basın açıklaması yaptı.

Mısır'da yaşananların vicdanları yaralayıp insanlığın ayağa kalkmasına vesile olduğunu ifade eden Çoşkun, KESK'in Mısır değerlendirmesinin adeta akıllara durgunluk verdiğini söyledi.

Çoşkun, "Yıllarca; özgürlük, adalet, vicdan kelimelerini sermaye yapıp emperyalizme ve neo liberal politikalara karşı çıkıyormuş görüntüsü veren KESK'in, emperyalizmin yerli işbirlikçileri olan faiz lobisinin Gezi kumanyalarını yemesi sadece gıda zehirlemesine değil aynı zamanda beyninin de sulanmasına yol açmıştır. İslam'a ve Müslümanlara karşı hasmane tutumunu her fırsatta ortaya koymaktan çekinmeyen, mili ve manevi değerlere düşmanlığı tescillenmiş bir kuruluşun en azından insanlık ortak paydasından uzaklaşmamasını beklerdik. 'Ne Firavun Sisi, Ne Firavun Mursi!' açıklaması yapmak, Firavun'a yandaşlık etmektir. Mazlumu zalim göstermek, vebale girmek değil aynı zamanda zalimin hesabına çalışmaktır." diye konuştu.

İsrail ve ABD başta olmak üzere emperyalistlerle kontağa geçen, darbe zeminini olgunlaştırmak için her türlü entrikadan geri kalmayan ordunun, darbe yapmadan üç gün önce İsrail ile görüşmesinin KESK için hiçbir şey ifade etmediğini belirten Çoşkun, darbe sonrası Sisi'ye mali destek yarışına giren Siyonizm'in sponsorları ve Müslümanların yüz karası işbirlikçi yönetimlerin telaşı ile Avrupa'nın sergilediği utanılası tutumu göremeyenlerin yapacağı şeyin; bildiri yayınlayıp mazlumu suçlu göstermek yerine, en azından insanlık ailesinin mensubu olmanın gereği olarak mazlum Mısır halkının yanında olması gerektiğini söyledi.

Çoşkun yaptığı açıklamanın devamında "Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi olarak KESK'in yapmış olduğu açıklamanın kendisine yakışır bir açıklama olduğunu belirtiyor, Mısır halkını ve mağdur Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi'yi Firavun'a benzeten Firavun'un taraftarlarını kınıyor, hidayetlerine vesile olması ümidiyle KESK'i Kuran-ı Kerim'deki Hz. Musa'nın Firavun ile mücadelesini anlatan ayetleri okumaya davet ediyoruz."dedi.(Osman Gülebak-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir