• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Silopi`de Yüksekokul İçin Komisyon Kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Silopi ilçesinde Kurulması için önerilen meslek yüksek okulunun onaylanmasından sonra, sivil toplum kuruluşları harekete geçerek, Yeşiltepe Parkı`nda bir araya geldiler.

 

Silopi Eğitimsen tarafından organize edilen toplantıya, ilçede bulunan 20` ye yakın, Oda, Dernek ve Kooperatifin yanı sıra bazı siyasi parti temsilcileri katıldı. Toplantının sonunda Silopi`deki yüksek okul`un bir an önce kurulması ve eğitim sorunlarını çözme adına girişimlerde bulunmak amacı ile bir komisyon oluşturuldu.

 

Yeşiltepe parkında düzenlenen toplantıya, başkanlık yapan Eğitimsen adına Hacı Demir, Silopi`de eğitim verecek olan ve onayı alınan yüksek okulun "yeni eğitim" dönemine yetiştirilmesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini, bu sorumluluğun Silopi`de bulunan tüm siyasi parti temsilcileri ve STK`lıların görevi olması gerektiğini,söyledi.

 

STK`lıların konu ile ilgili görüşlerini bildirmelerinin ardından yüksek okulun bir an önce eğitim vermek adına bürokraside çalışmaların hızlandırılması için bir komisyon oluşturuldu. Komisyonun vakit kaybetmeden çalışmalara başlanması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.

 

Öte yandan kurulacak olan Meslek Yüksekokulunda, Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü, Yönetim ve Organizasyon bölümü, Muhasebe ve Vergi uygulamaları bölümü ile Bankacılık ve sigortacılık programı bölümlerinin yer alacağı bildirildi.

Emcet Yalçın-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir