• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Saraçhane Parkı`nda ``katliam`` protesto ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır`da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto etmek için örgütlenen grup, Saraçhane Parkı`nda toplanmaya başladı. 

İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle örgütlenen kişiler, Mısır`daki katliama dikkat çekmek için Saraçhane Parkı`nda bir araya geldi. Gruptakiler, birlikte akşam namazı kıldı. 

Parkın çevresine ve içine, "Eğer uğrunda ölmeye hazır değilseniz, özgürlük kavramını lugatınızdan çıkarın-Malcolm X", "Gayemiz Allah, önderimiz Resulullah, anayasamız Kur`an, yolumuz cihad, en büyük arzumuz Allah yolunda şehit olmaktır- Hasan El-Benna", "Bizler teslim olmayız ya kazanırız ya ölürüz-Ömer Muhtar", "Sen özgürsün kardeşim-Seyyid Kutub", "Allah`ım ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum-Şeyh Ahmet Yasin", "Adeviyye şehitleri yolunuz yolumuzdur", "Amerika`nın DemokraSİSİ" ve "Ya Müntakkim Allah! Bizi intikama memur et! Şehitler borcunu ödedi sıra şimdi bizde!" yazılı pankartlar asıldı. 

Parkta, Müslüman Kardeşler`in öldürülen kurucusu Hasan el-Benna, Mısır rejimi tarafından idam edilen yazar Seyyid Kutub ve Mısır`ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin fotoğraflarının bulunduğu Türkçe, Arapça ve İngilizce "Katlettiniz, Astınız, Yedirmeyiz" yazılı pankartlar da yer alıyor. Parktaki Fatih Heykeli`ne de İngilizce ve Türkçe Kur`an-ı Kerim ayetleri asıldı. 

Konuşmaların yapılacağı platformun arka tarafında "Kardeşlik bedel ise Mısır`a destek zamanı", "Adeviyye`ye kardeş meydan Saraçhane", "Adeviyye nöbetini devralıyoruz" yazıları ile platformun yan tarafında büyük bir Mısır bayrağı bulunuyor. Platformun önünde ise üzerinde "Rabia işareti" bulunan ve "Çocuklar şehit oldu" yazan pankart yer alıyor. 

Türkiye, Filistin, Suriye ve Mısır bayrakları ile "İbnül firavun Sisi, Askeri nizam yıkılsın" yazan ve "Rabia işareti" bulunan dövizler taşıyan gruptakiler, zaman zaman tekbir getirerek, slogan atıyor.  

Kendilerine dağıtılan Kur`an-ı Kerim sayfalarından bölümler okuyan gruptakilerin topluca hatim indirdiği eylem, konuşmalarla devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir