• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
Camiye sığınan gösterticiler tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır`da darbe güçleri başkent Kahire bulunan Ramses Meydanı`ndaki gösterilere müdahalesi sırasında basın mensuplarının ve darbe karşıtı göstericilerin sığındığı Feth Camisi İmamı Şeyh Abdulhafız Celal ve 359 kişinin "şiddete teşvik" suçlamasından 15 gün süreyle tutuklandığı bildirildi. 



Vakıflar Bakanlığında görevli bir yetkili, camide yaşanan olaylarla ilgili soruşturmada Celal`in gözaltına alındığını belirterek, "Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Salah Sultan`ın camide ordu, asker ve devlet aleyhine hutbe okumasına müsaade ederek şiddete teşvik ettiği" suçlamasıyla tutuklandığını söyledi.



Öte yandan darbe güçleri darbe karşıtı gösterileri aşırı güç kullanarak bastırmasına karşı çıkan ve yaşanan olaylarda Feth Camisi`ne sığınıp mahsur kalan 359 gösterici de aynı suçtan 15 gün süreyle tutuklandı.



Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi de darbe güçleri, Luksor kentinde bazı evlere düzenlenen baskında 16 İhvan yöneticisinin gözaltına alındığını belirtti. Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Dekahliye ili Genel Sekreteri İbrahim Ebu Avf`ın da evine düzenlenen baskında gözaltına alındığı kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir